Перша гра жовтневого циклу проти Грузії теж була важкенькою, але вона хоч завершилась нашою перемогою, тож і настрій був відповідним. Проти Чехії збірна України зіграла в більш агресивній манері, але виграти не змогла, тож і черговий шквал критики не змусив на себе довго чекати. Найгірша подія вечора — травма Олексія Гуцуляка, просто гірша — ми так і залишаємось на останньому місці в групі й тепер просто мусимо вигравати обидва матчі в листопаді. А от із гарними подіями якось цього разу не склалось, хіба що Артем Довбик забив, що для нього на цьому етапі сезону є дуже важливим.

За підсумками голосування за підтримки національного спонсора збірної України, бренда "Львівське", приз "Лев матчу" у грі проти Чехії отримав…   півзахисник нашої національної команди — Іван Калюжний. Уболівальників зрозуміти в цьому плані можна — позитивного результату цей матч не отримав, тож треба було знайти або дійсно найбільш яскравого на полі, або вже просто кумира. Так вийшло, що "Супер Іван" — символ цього жовтневого циклу "синьо-жовтих", тож якщо не в першій грі, то хоч у другій визнання Калюжний таки отримав.

Football.ua оцінює гру футболістів збірної України у матчі на стадіоні Міському стадіоні у Вроцлаві (за 10-бальною шкалою).

Україна

Анатолій Трубін — 7,0. Чехи виконали загалом 15 ударів по наших воротах, сім з яких пішли в площину, і оскільки ми пропустили одного разу, то в Трубіна відповідно шість сейвів на рахунку. Це навіть більше за матч проти Грузії, але й відзначити, що Анатолій цього разу впорався з роботою не без ситуативної паніки, особливо в першому таймі, ми так само маємо. Звісно, найбільш яскравим моментом за його участі став той удар Клімента після перерви, нехай там і був би офсайд у разі невдачі.

Юхим Конопля — 6,0. Для правого захисника цей матч вийшов неоднозначним, бо постійно поруч із цілком успішними діями Коноплі йшли невдалі спроби вибивання м’яча чи дрібні позиційні хиби. У підсумку, утрат у нього назбиралось навіть більше, аніж у Мудрика.

Ілля Забарний (6,0) — Максим Таловєров (6,5) — 6,0. Мусимо констатувати не надто вдалий цикл для Забарного в жовтні, хоча він до останнього й намагався подавати вид, що все під контролем. І, навпаки, дуже непоганий досвід для Таловєрова. Звісно, "Максі" є ще багато, над чим треба працювати, але все це приходить крізь досвід, якого в його всього лишень 22-річного партнера в центрі оборони хоч греблю гати. Але від помилок це все-таки не панацея.

Микола Матвієнко — 6,5. Черговий матч довелось зіграти ліворуч у захисті Матвієнку за збірну, і цього разу атакувальних дій у його виконанні було значно більше. Але не надто вдалими вони були, що треба відзначати, хоча й той авантюрний удар наприкінці був близьким до того, аби залетіти у ворота.

Микола Шапаренко — 5,5. На жаль, посередній, можливо, навіть ближчий і до невдалого, виступ від гравця, на якого покладались великі сподівання. Воно якось не пішло вже з перших хвилин і того промаху із забійної позиції, і в подальшому Шапаренко так і не зміг віднайти свій футбол.

Тарас Степаненко — 6,0. Ротацією в опорній зоні Ребров трохи здивував наших уболівальників, але якщо Степаненко готовий грати, то він свій обсяг роботи виконає без питань. Цього разу трохи більше години зіграв Тарас, після чого в суто руйнівнику вже потреби не було.

Георгій Судаков — 6,5. Якщо не пішла гра в Шапаренка, то іншому центральному півзахиснику довелось вигрібати весь цей креатив нашої команди в глибині розіграшу на собі. Ще й інколи встигати в захисті допомагати, бо без цього також ніяк. І Судаков, за великим рахунком, провів непоганий матч, а якби пройшов той його пас у першому таймі, то й узагалі дуже непоганий.

Олексій Гуцуляк — коментувати тут нічого, жахливе зіткнення та прикра травма. Здоров’я!

Артем Довбик — 6,5. Цього разу забитий м’яч таки є на рахунку в нашого форварда, нехай і з пенальті, тому критичних висловів на свою адресу Довбик отримав усе ж таки менше. Утім, як і м’яча в грі проти Чехії Артем отримував менше навіть у порівнянні з грою до цього, яку всі визнали невдалою для нього. Ще й жодної дуелі не виграв.

Михайло Мудрик — 6,5. Можна говорити все, що завгодно, але Мудрик — лідер атаки цієї збірної, як не крути. Так, ризикує, бере на себе гру, інколи, можливо, і надмірно. Проте все одно намагається й намагається рухати м’яч уперед, чого інші просто не роблять у переважній своїй більшості. Цього разу без результативних дій, але й звідки їм узятись, якщо удари здебільшого брали на себе захисники, а партнери з передач під, здавалося б, вірний гол гатять на трибуни?

Олександр Зубков — 6,0. Ми прогнозували, що вінгер матиме більше ігрового часу цього разу, але точно не хотіли, щоб Зубков отримав цю можливість саме за таких обставин. Однак вийшов посеред першого тайму, замінивши Гуцуляка, і фактично відіграв ту саму роль, що й Олексій у грі проти Грузії, але з відмінністю в тому, що хоч воротам інколи загрожував безпосередньо.

Іван Калюжний — 6,0.

Дмитро Криськів — 6,0. На заключні пів години гри Ребров кинув до бою центрального півзахисника, якого в клубі бачать опорником, а в збірній — усе ж таки ближчим до атаки. Як наслідок, Криськів хапав своє й там, і там, і навіть наразився на попередження. Із іншого — бездоганний пас і загалом успішна боротьба.

Роман Яремчук, Олександр Тимчик — гравців, які останніми з’являлись на заміну, ми взагалі прогнозували в старті, і хлопці дійсно вийшли зарядженими на боротьбу, проте ні часу, ані якихось надзвичайних моментів не мали. Яремчук відзначився хіба що ударом над воротами.

Бажаєте дізнаватися про головні футбольні новини першими? Підписуйтесь на наш канал у Telegram! Слідкувати за нашим сайтом ви також можете у Facebook, Instagram та Twitter.