Дуже важкий етап сезону для мадридського Реала з поєдинкам проти суперників найвищого ґатунку на всіх розпочався саме тоді, коли команда Карло Анчелотті взагалі не розуміє, як давати раду відставанню від каталонської Барселони в турнірній таблиці Ла Ліги, як протистояти команді Хаві ще й у півфіналі Кубку Іспанії, і як, зрештою, просуватись далі за плей-оф Ліги чемпіонів УЄФА. Хоча щодо останнього, то в "бланкос" усе поки що дуже оптимістично, як показала гра посеред тижня на Енфілді проти англійського Ліверпуля (5:2).

А ось у Ла Лізі на "галактікос» у рамках двадцять третього туру очікувало домашнє дербі проти Атлетіко, під час якого команда Дієго Сімеоне була заряджена на реванш за виліт із Суперкубку Іспанії на першій ж стадії фіналу чотирьох. А ще в "матрацників" була перевага за відсутністю матчів у єврокубках тож Реалу фактично протистояв доволі свіжий колектив, нехай і гості неохоче намагались використовувати цю вагому перевагу на початку звітної гри.

Атлетіко розпочинав у захисті з перспективами виходити до контрнаступів, проте суперники не квапились форсувати події, тож простору в команди Сімеоне було дійсно обмаль. Гості намагались виходити з власної половини через довгі передачі, проте посеред першого тайму, коли біля воріт Облака вже встигло відбутись кілька непоганих моментів для голу Реала, травмувався Рейнілдо, що потягнуло за собою потребу в перебудові всього стартового розташування "кольчонерос".

Зрештою, Атлетіко подолав цей етап лише на початку другого тайму, проте хоча б примудрився зберегти власні ворота в недоторканості, та й загалом  ситуація на футбольному полі лише трошки нагадувала за настроєм принциповий двобій. Куди більш цікавими події стали посеред другого тайму, коли гості піймали непогану хвилю власних атак, але тільки почали набирати оберти, як Корреа, якого саме випустили поперерві, відмахнувся від Рюдігера в неігровій ситуації, після чого відправився знову відпочивати.

І навіть за таких умов Атлетіко розумів, що закриватись у глухому захисті одразу не можна, і тому спробував наостанок виконати штрафний зусиллями Грізманна з лівого флангу, який у підсумку припав на голову Хіменесу в центрі чужих володінь, а той перевів м’яч під дальню стійку. Несподіваний успіх суперників неабияк збудив Реал, а особливо юного Альваро Гонсалеса, який проґавив гравця "матрацників" під час голу у власному штрафному, але майже одразу виправився, долучившись на ближню стійку під подачу від Модрича з кутового на лівому фланзі.

"Галактікос" прагнули розвинути власний успіх і надалі, і навіть зображали якусь подобу фінального штурму, проте серйозних викликів Облак не мав, тому в столиці Каталонії видихнули з полегшенням перед грою власної команди.

Наступними вихідними мадридський Реал гратиме в чемпіонаті в гостях у севільського Бетиса, тоді як посеред тижня прийматиме каталонську Барселону на Сантьяго Бернабеу в Кубку Іспанії, а Атлетіко тим часом зіграє вдома проти іншого клубу зі столиці Андалусії — Севільї.

Реал — Атлетіко 1:1
Голи: Родрігес, 85 — Хіменес, 78

Реал: Куртуа — Карвахаль (Васкес, 83), Мілітао, Рюдігер, Начо (Альваро, 77) — Вальверде, Кроос (Камавінга, 63), Себальйос (Чуамені, 63) — Асенсіо (Модрич, 63), Бензема, Вінісіус.

Атлетіко: Облак — Моліна, Савич, Ермосо, Рейнілдо — Льоренте (Лемар, 58), Барріос (Корреа, 46), Коке (Мората, 76), Сауль (Вітсель, 75) — Грізманн, Карраско.

Попередження: Мілітао, Начо — Коке, Льоренте, Моліна

На 64-й хвилині був вилучений Анхель Корреа (Атлетіко) (неспортивна поведінка).