У останній ігровий день чергового розіграшу іспанської Ла Ліги траплятись могли будь-які речі, хіба що чемпіона та пару аутсайдерів уже більше ніхто не міг змінити. Саме тому рішення організаторів змагань розподілити команди на два часові слоти за рівнем боротьби в турнірній таблиці було виключно правильним. Каталонській Жироні з українським півзахисником Віктором Циганковим у складі в цей день належало боротись за останню перепустку до єврокубків від Іспанії, тож вона розпочинала свою гру о 19:30 за київським часом.

А протистояти футболістам Мічела доводилось безпосередньому конкуренту в боротьбі за ту саму сьому сходинку турнірної таблиці — памплонській Осасуни, та ще й робити це на полі суперників, яке за сумісництвом ще й є однією з найскладніших арен країни для гостьової команди. Проте виходу в "жирондинців" не було інакшого, окрім як перемагати суперників у очному протистоянні та сподіватись на те, що баскський Атлетік у паралельній грі на полі мадридського Реала все ж таки втратить очки.

Напружений старт протистояння за таких умов було доволі легко спрогнозувати, тож нікого не здивував той факт, що Осасуна намагалась одразу нав’язати свої правила гри гостям. Однак команда Ягобо Аррасате спочатку мала стикнутись з несподіваною травмою капітана команди, центрального захисника Давіда Гарсії, яку той отримав на рівному місці та вже на шостій хвилині вимушено залишив межі поля.

Однак наче не помітили цього прикрого випадку футболісти Осасуни, тож миттєво позначили власні наміри біля чужих воріт ударом від Абде Еззалзулі з близької відстані, із яким упорався Гассаніга та прикрим промахом по м’ячу в центрі штрафного у виконанні Будіміра на завершення однієї з флангових передач. Намагалась відповідати й Жирона, проте важко було щось зробити з малою кількістю гравців на чужій половині та поганим переходом до швидкий атак.

На цьому тлі прикро, що найліпший момент команди Мічела в першому таймі — удар від Циганкова з правого флангу штрафного на завершення контратаки — виявився змарнованим через утручання воротаря Айтора. І одразу ж після того Бернарду мав нагоду завершити навіс із заробленого кутового, але поцілив повз праву стійку. Жирона вибухнула наприкінці першого тайму, але вже після перерви надійшла звістка про гол Атлетіка й господарів неначе підмінили.

Осасуна розлюченою кинулась на ворота гостей і просто не помітила чужий захист, коли на відтинку з 52 по 55 хвилину Будіміру двічі залишали ворота під розстріл передачами з правого флангу від Бархи та Монкайоли. Мічел після цього блискавичного розладу захисту власної команди почав реагувати замінами й добре, що не поквапився з ротацією Циганкова, бо саме Віктор подачею зі штрафного з лівого флангу на 75 хвилині спрямував м’яч на голову Рейніру, а той перевів його під поперечину.

Стало дійсно цікаво, бо занервували навіть у Мадриді від такого розвитку подій. Однак гості не змогли зробити акцентовані наступи на завершення гри, тоді як їхній футбол більше був схожим на фарс. Усі кудись поспішали, однак не встигли. Каталонці в підсумку завершили сезон десятими, а Осасуна стала сьомою та вийшла до кваліфікації Ліги конференцій УЄФА.

Осасуна — Жирона 2:1
Голи: Будімір, 52, 55 — Рейнір, 75

Осасуна: Айтор Фернандес — Р. Пенья, Д. Гарсія (Крус, 6), Кіке, Арідане, М. Санчес — Монкайола (Ібаньєс, 84), Торро, Аймар — Барха (Р. Гарсія, 70), Будімір (Авіла, 69), Абде (Гомес, 85).

Жирона: Гассаніга — Арнау, Бернарду (Коуту, 64), Лопес, Гутьєррес (Каррера, 85) — Еррера (А. Гарсія, 59), Ромеу, Мартін — Циганков, Кастельянос (Рейнір, 65), Рікельме (Стуані, 59).

Попередження: Монкайола — Еррера, Бернарду, Стуані, Гассаніга