Іспанський футбол мінливий, як та погода на Піренейському півострові, тому взагалі нікого не мав дивувати той факт, що група лідерів чемпіонських перегонів у новому сезону містила в собі такого несподіваного учасника, як каталонська Жирона. Але це й не мало ставати несподіванкою, адже команда Мічела розпочала футбольний рік дуже потужно, а перед туром посеред тижня, який був для Ла Ліги вже сьомим за ліком, узагалі мала можливість обіграти сусідів у особі Барселони та здертись на саму верхівку турнірної таблиці.

Усе через те, що ті самі "блаугранас" несподівано не зуміли обіграти Мальорку майже за добу до звітного протистояння (2:2). Але й для "червоно-білих" цього разу виклик був достатньо серйозним. Вільярреал на власному полі вчергове намагався залишити позаду невдалий досвід матчів на початку сезону, а оскільки "жовта субмарина" вже мала за плечима три поразки, то далі поглиблювати вивчення підвалин турнірної таблиці вона не планувала.

Мічел, звичайно, дуже емоційний тренер, але тоді, коли Жирона розпочала звітну зустріч із моменту з промахом Моралеса з межі воротарського вже на 24 секунді на завершення прострілу Баено з лівого флангу, він просто мовчав. Був шокований, напевно, оскільки команда ввійшла до гри геть не належним чином, проте доволі швидко подолала стартовий психологічний тиск суперників на відсунула їх подалі від власних володінь. Одразу Вільярреал до того ще встиг створити момент для удару Піно з правого кута воротарського в Гассанігу, тоже певні перестороги все ж таки залишались.

Ближче до середини першого тайму каталонці створили реально якісний момент для Довбика, який став першим для них від початку матчу. Але тоді було більш доречно говорити про те, що Артем забрав ковдру на себе, коли самостійно спробував завершити подачу Арнау з правого флангу на дальню стійку, а не залишив м’яч для Савіо в себе за спиною. Хоча цей прудконогий бразилець настільки часто брав гру на себе, що й зайвий раз не мав бити на сполох, коли хтось із партнерів трохи ігнорував можливість із ним поділитись моментом.

Загалом, перший тайм промайнув перед нашими очима з футболом дуже скромного ґатунку. Але одразу після перерви господарі поля зробили рішучий випад на правому фланзі атаки, підсумком якого став пенальті у ворота їхніх суперників. Підстав для фолу Мартіна всередині штрафного проти Капу особливих не було, проте, якщо вже гравець Жирони порушив правила, то Гассаніга відповідно мав рятувати свою команду. І майже це зробив, однак удар Парехо з позначки по-зрадницькі пройшов у нього під лівою рукою.

Мічел відреагував на цей прикрий епізод подвійною заміною в складі своєї команди, але при цьому Циганков та Довбик залишились на полі, за що Артем, зокрема, віддячив керманичу голом на 57 хвилині, коли подача Савіо з лівого флангу таки знайшла його на дальній стійці. А потім Віктор був дотичним до наступного гольового епізоду для його команди, коли розіграв кутовий на лівому фланзі з Алейшем Гарсією, а той виконав подачу точно на голову Еріку Гарсії на ближньому куті воротарського.

Коли Жирона повела за рахунком, Мічел зняв із гри Довбика на користь появи Стуані, і краще б, напевно, того не робив, адже досвідчений форвард змарнував непристойну кількість гольових моментів, над створенням яких для нього працював, у тому числі, і Віктор Циганков. Обидва українці були помітними фігурами на полі й зрештою провели якісний матч. На відміну від Вільярреала, який неначе не знаю, що йому робити на полі ні з перевагою за рахунком, ні без її наявності. А каталонський колектив тим часом залишається лідером чемпіонату, ось тільки це тепер не Барса відіграє цю роль.

У наступному турі Вільярреал зіграє в гостях проти Хетафе, а каталонська Жирона прийматиме мадридський Реал.

Вільярреал — Жирона 1:2
Голи: Парехо, 49 (пен.) — Довбик, 56, Е. Гарсія, 61

Вільярреал: Йоргенсен — Фойт, Альбіоль (Габбія, 78), Манді, Педраса — Піно (Ахомаш, 59), Парехо, Капу (Терратс, 59), Баена — Моралес (Діас, 78), Серлот.

Жирона: Гассаніга — Арнау (Коуту, 52), Лопес, Е. Гарсія, Гутьєррес — Еррера — Циганков (Соліс, 88), Мартін (Порту, 53), А. Гарсія, Савіо — Довбик (Стуані, 69).

Попередження: Піно, Баена, Діас — Еррера, Гутьєррес,