Осінній сезон поступово за календарем просувається вже до другого свого місяця, тож і в футбольному світі відносно спокійний темп розвитку подій поступово пришвидшується. Кубкові матчі посеред тижня прикрашали робочі будні для українських уболівальників, тоді як у іспанській Ла Лізі в той самий час вирішили провести повноцінний тур. Не всім ця ідея могла бути до вподоби, особливо в ігровому контексті, бо, наприклад, каталонська Барселона у важкому матчі проти Мальорки (2:2) втратила дорогоцінні очки та лідерську позицію в чемпіонських перегонах.

А отже й на домашню гру в рамках сьомого туру "блаугранас" виходили вже в якості одного з переслідувачів Жирони, тоді як протистояти команді Хаві було потрібно неабикому, а андалузькій Севільї. Навіть з урахуванням усіх проблем "нервіонців" на початку поточного сезону, ці два колективи все одно разом утворювали доволі привабливу афішу, як для пізнього вечора п’ятниці.

Команди Хосе Менділібара знані своєю здатністю нав’язувати суперникам боротьбу в потужному пресингу. Але андалузці цього вечора вирішили зіграти в більш стриманому стилі й, схоже, просто не знайшли потрібний баланс. Варто одразу зазначити, що помітних проблем у побудові гостьового колективу, як це вже траплялось у новому сезоні, не було помітно, проте в окремих моментах грі Севільї не вистачало витонченості, чим і користалась Барса.

Ледь не з першої ж атаки господарі поля мали можливість відкривати рахунок, однак Бальде та Ямал не використали нагоди пробити з гостри кутів по обидва боки від воріт. Юному нападнику команди Хаві, до речі, узагалі в першому таймі мало шо вдавалось створити в плані загрози, що відверто не пасувало непоганому старту сезону для нього особисто. Відповідно й Барсі в плані наступальних дій від того було не легше.

Однак тиск на захист Севільї дедалі збільшувався й зрештою це призвело до виникнення суепермоменту в господарів — удару Феліша, одного з найбільш помітних виконавців у складі "блаугранас", у поперечину з правого флангу штрафного. У підготовці моменту для нього взяв участь Канселу, після чого в нападі Барси вже був більш помітним Рафінья, але недовго — бразилець отримав м’язове пошкодження на 35 хвилині та дуже швидко поступився місцем на полі Ферміну.

Час першого тайму цієї зустрічі сплив доволі непомітно й зрештою нічого не змусило рахунок та табло зазнати змін. Це відверто не пасувало грі Барселони й трохи могло заспокоїти Севілью, адже бодай половину матчу команда Менділібара все ж таки рятувала власні ворота від пропущених м’ячів. Чим далі заходили події, тем менше гості тримали м’яч у себе в ногах, і хоча їхні контратаки все одно залишались дуже небезпечними через рухливу трійку попереду, однак Барса суто за моментами мала значну перевагу над суперниками.

А потім, на 76 хвилині, до атаки нарешті вдало долучився Ямал та перетворив діагональ Феррана Торреса на правий фланг штрафного в скидання головою в напрямку Ферміна, яке у межах воротарського підрізав у сітку власних воріт Серхіо Рамос. Севілья була одним із клубів, яким досвідчений гравець забивав найбільше. Ним і залишатиметься формально після цієї гри. А команда Менділібара зрештою так і не відігралась.

У наступному турі каталонська Барселона зіграє в гостях у Гранади, а андалузька Севілья прийматиме Райо Вальєкано.

Барселона — Севілья 1:0
Гол: Рамос, 76 (авт.)

Барселона: тер Штеген — Канселу, Кунде, Крістенсен, Бальде — Гаві, Гюндоган, Рафінья (Фермін, 37) — Ямал (Роме, 82), Левандовські, Феліш (Ферран, 71).

Севілья: Нюланд — Хуанлу (Навас, 82), Баде, Рамос, Педроса (Сусо, 82) — Жордан, Соу (Фернандо, 66), Ракітич — Ламела (Діас, 75), Лукебакіо (Акунья, 75), Окампос.

Попередження: Канселу, Гюндоган — Хуанлу, Ламела, Баде