Якщо подивитись у розклад мадридського Реала на другий місяць 2023 року, то впевнено можна заявити про те, що, якщо команді Карло Анчелотті вдасться подолати цей відтинок без утрат, то далі її вже буде дуже важко спинити. Хоча б на внутрішній арені, де в кожній помилці "галактікос" так чи інакше зацікавлена каталонська Жирона, що веде боротьбу проти "бланкос" за чемпіонський титул.

Той самий важкий період Реал розпочинав у передмісті столиці Іспанії, Хетафе, у гостях у однойменного клубу, який під керівництвом Хосе Бордаласа проводить дуже неоднозначну кампанію. Одне тільки було відомо напевне — мадридцям буде дуже складно подолати захист суперників, тож від перших хвилин у цій грі залежало дуже багато.

І команда Карло Анчелотті провела цей період не дуже-то й удало. Реал стартував під пресингом, але вже до десятої хвилини зумів вийти з-під нього одразу із забитим м’ячем. Це Хоселу зробив на 14 хвилині те, що вміє найкраще, — завершив високу подачу від Васкеса з правого флангу фактично на плечах у суперника.

Надалі цей м’яч суттєво спрощував завдання "бланкос", які й без того не надто поспішали загострювати, а тут ще й суперники демонстрували, чому їхню атаку в цьому сезоні майже ніхто не боїться. Лунін доволі спокійно провів перший тайм, який узагалі міг завершитись дублем Хоселу, проте Сорія сказав своє слово під час удару в дотик від суперника незадовго до настання перерви.

Після відпочинку вже було більш цікаво, оскільки Хетафе зробив подвійну заміну та почав більш вільно почувати себе на чужій половині поля. Але десь загрались господарі з цими своїми атаками й пропустили на 56 хвилині вдруге. І знову від Хоселу. Вінісіус асистував партнеру з лівого флангу, а той на центральному вході до штрафного розкрутив захисників із ударом у дальній кут.

У стратегічному плані на той момент Реал гру вже виграв. Але ж не настільки відверто треба було про це свідчити команді Анчелотті, щоб аж помилятись перед власним штрафним без думки про наслідки. Тут уже знадобилась удача та інколи й реакція Луніна, аби парирувати удари суперників накшталт пострілу Майораля під завісу гри.

Але на той момент рахунок узагалі міг би стати розгромним, бо Вінісіус уперто не міг зробити Хетафе ще однією командою Ла Ліги, у воротах якої він коли-небудь відзначався. Навіть двох виходів віч-на-віч із воротарем для цього було недостатньо, тож про що говорити?

У наступному матчі Хетафе зіграє в гостях у севільського Бетіса, а на мадридський Реал очікує дербі проти Атлетіко. Чергове в цьому сезоні.

Хетафе — Реал 0:2
Голи: Хоселу, 14, 56

Хетафе: Сорія — Джене (Ріко, 56), Дуарте (Латаса, 56), Альдерете — Суарес, Мілья, Максимович (Єллі, 88), Альварес — Кармона, Майораль (Мата, 88), Грінвуд.

Реал: Лунін — Васкес, Рюдігер (Камавінга, 46), Начо, Менді — Чуамені — Вальверде, Модрич — Беллінгем (Карвахаль, 88) — Хоселу (Діас, 88), Вінісіус (Родріго, 75).

Попередження: Джене — Менді