У Іспанії посеред тижня теж вирішили провести кубкові зустрічі, і оскільки Кубок Короля є єдиним турніром цієї категорії в країні, то його вже доволі пізню півфінальну стадію організатори за традицією вирішили розтягнути аж на два протистояння в рамках кожної з пар команд. Жеребкування при цьому подарувало нам зустріч поміж мадридським Атлетіко та баскським Атлетіком, тож було, про що поговорити.

Перший епізод цього "атлетичного" дербі відбувався на Метрополітано в столиці країни, тож від господарів очікування були де в чому вищими. Не дивно, що "матрацники" одразу намагались затягнути м’яч до чужої половини поля й не забарились із створенням гольового моменту, проте Вітсель із добивання пробачив суперників неподалік від порожніх воріт.

І хоча Атлетіко й надалі продовжував володіти м’ячем, усе ж таки подолати блок від гостей було занадто складно для команди Дієго Сімоне. А потім, уже посеред першого тайму, стався випадковий епізод із помилковим рішенням про підкат проти Прадоса від Рейнілдо на межі центрального входу до штрафного й арбітр упевнено вказав на одинадцятиметрову позначку.

Такими дарунками на рівному місці точно не варто розкидатись, тож Беренгер поцілив ударом із пенальті в лівий кут і на полі запанувала геть інша атмосфера. Атлетіко тепер мав іти відіграватись, проте суперники ні на мить не переводили подих у грі в захисті, тож навали від команди Сімоне ні до чого не призводили. Здебільшого, бо інколи "леви" могли й привести момент на власні ворота.

Але в першому таймі баски так і не пропустили, тож керманичу господарів довелось долучати резерви вже за ходом другої половини матчу, бо гра в його команди якось не складалась належним чином. І пішли після цього прості вертикальні передачі до штрафного Агірресабали, які дуже дошкуляли захисту Атлетіка, проте він продовжував триматись.

Як і голкіпер, якому дещо щастило з незграбністю того-таки Морати чи з невлучністю умовного Ліно, який, хоч і провів дуже солідний матч, але результативною дією так і не відзначився. Дійшла справа в підсумку до того, що Атлетіко так хотів забити гол, що навіть заробив пенальті наприкінці основного часу.

Але тоді команді Сімоне доля нагадала матч проти Севільї, і в підсумку в Морати побачили офсайд під час передачі Грізманна з лівого флангу на ближній кут воротарського, тож після перегляду VAR часу залишалось тільки для фінального свистка.

Матч-відповідь відбудеться на Сан-Мамесі в останній день лютого, яких цього року аж 29 у календарі.

Атлетіко — Атлетік 0:1
Гол: Беренгер, 25 (пен.)

Атлетіко: Облак — Моліна (Льоренте, 57), Савич, Вітсель, Мандава (Ермосо, 46), Ліно (Рікельме, 83) — Барріос (Корреа, 73), Коке, Де Пауль — Депай (Мората, 58), Грізманн.

Атлетік: Агірресабала — Лекуе, Вівіан, Паредес, Берчіче — Галаррета, Прадос (Еррера, 60) — І. Вільямс (Єрай, 85), Сансет (Вільялібре, 53), Беренгер (Весга, 85) — Гурусета (У. Гомес, 53).

Попередження: Мандава, Де Пауль — Вівіан, Унаї, Галаррета