Конкуренти за чемпіонськими перегонами в особі мадридського Реала напередодні виграли свій матч шостого туру іспанської Ла Ліги в Еспаньйола, тож каталонська Барселона не мала права на помилку у власній зустрічі менш, аніж на добу пізніше. Але грати команда Ганса-Дітера Фліка мала на одній із найскладніших арен країни, Естадіо де ла Сераміка, де господарює Вільярреал.

За сумісництвом, команда Марселіно також належала до колективів, які могли впритул наблизитись, але все одно ще не обігнати "блаугранас" у турнірній таблиці за підсумками футбольного вікенда. А ще каталонці невдало з’їздили до Монако на матч Ліги чемпіонів УЄФА посеред тижня (1:2), про що знала вся футбольна Європа, уключно з господарями звітної гри. А про кадрові проблеми "синьо-гранатових" ми вже й стомились нагадувати — їх тільки більшає.

Усі перед грою пригадували матч наприкінці минулого сезону, коли на Монжуїку були зафіксовані вогняні 5:3 на користь Вільярреала. І якщо той матч вважався доволі пристрасним, то як можна назвати в підсумку цей? Здавалось, що атмосфера на Сераміці розігріта до максимуму й ще трохи, і відбудеться вибух.

Вільярреал починав гру дуже завзято на чужій половині й осадив володіння тер Штегена з гольовими моментами й навіть забив м’яч. Це Піно перекинув німецького воротаря з правого флангу штрафного на восьмій хвилині, але перебував у офсайді, тож гол швиденько скасували. Але атаки команди Марселіно ніхто не скасовував, тож Барса десь чверть ігрової години танцювала на лезі ножа.

І лише коли команді Фліка вдалось відтягнути гру подалі з власної половини, вона отримала трохи часу на те, аби перевести подих. І моменти ще для Ямала й Педрі на додачу, і якщо перший влучив обвідним ударом у ліву стійку, то другий лише трохи не поцілив у праву. Гостро? Звісно, що гостро. Але не настільки разюче, як пас Торре крізь центр захисту на Левандовські, після чого поляк переграв Конде в ближньому бою.

За дуже поганих для себе передумов Барселона повела в рахунку, а оскільки "жовта субмарина" все ж таки залежна від емоцій, то й не дивно, що вона втратила контроль над ситуацією після цього. Каталонці цим блискавично скористались, коли той-таки Роберт через себе у воротарському добив відскок від воротаря, який до цього потягнув близький удар головою від Еріка з лицьової на лівому фланзі штрафного.

Але святкування гостей усе ж таки вдалось зіпсувати Вільярреалу, який одразу скоротив відставання зусиллями Пепе, якого знайшли передачею з глибини лівого флангу до штрафного абсолютно на самоті, після чого асистувати Айосе не склало проблем. На жаль, для Барси, на цьому її проблеми не закінчились, а от кадрові страждання продовжились ще бозна на скільки. Тер Штеген уже в компенсований час забирав подачу кутового з лівого флангу на дальній, але коли опускався на газон, то травмував коліно.

А ще було помітно, що цей матч Барселона вирішила грати у відкритому стилі й постійно перебувала на межі катастрофи. Особливо в другому таймі, коли "жовта субмарина" стартувала не менш потужно, знову забила, але Пепе знову був у офсайді, коли його розганяв Піно до лівого флангу штрафного. Сераміці ці рішення VAR на той момент уже остогидили, але ще більше гамору стало, коли гості забили третій зусиллями Торре та його удару з рикошетом від входу до правого флангу штрафного.

І щоб надалі не робив Вільярреал, навіть третій гол команда Марселіно забила з офсайду у Баррі, але забивала в цьому матчі виключно колектив Фліка в межах правил у другому таймі. Левандовські міг відзначитись хет-триком, коли йому заробив пенальті Ямал за фол від Баї, але удар у лівий нижній кут поцілив у стійку.

Партнери поляка від цього не надто сумували, бо далі Рафінья взявся за справу, а Пау Віктор та Ямал йому радо асистували з обох боків поля. Останній — так узагалі шведою вирізав справжній шедевр через половину поля під час контратаки. Загалом, "блаугранас" були на куражі, але лазарет їхній уже більший за резерв лондонського Челсі.

У наступному турі Вільярреал гостюватиме в каталонського Еспаньйола, а каталонська Барселона прийматиме Хетафе. 

Вільярреал — Барселона 1:5
Голи: Перес, 38 — Левандовські, 20, 35, Торре, 58, Рафінья, 75, 83

На 66-й хвилині Роберт Левандовські (Барселона) не забив пенальті (штанга).

Вільярреал: Конде — Феменія, Баї, Кошта, Кардона — Піно (Баррі, 63), Комесанья (Терратс, 78), Парехо (Гує, 70), Баена (Ахомаш, 78) — Пепе (Суарес, 78), Перес.

Барселона: тер Штеген (Пенья, 45+2) — Кунде, Домінгес (Кубарсі, 60), І. Мартінес (Форт, 81), Мартін — Торре (Віктор, 60), Е. Гарсія, Педрі (Касадо, 60) — Ямал, Левандовські, Рафінья.

Попередження: Парехо, Баена, Баї, Айосе, Кардона, Ахомаш — Віктор