Єврокубковий тиждень після міжнародної павзи для представників нашої країни видався невдалим. Спочатку Шахтар поступився Реалу, потім незрозумілим чином Дніпро-1 зіграв унічию із представником Другої ліги Швейцарії, а щоб зовсім зіпсувати настрій надвечір у четвер київське Динамо фактично власноруч поховало сподівання здобути очки на полі французького Ренна. Гра, яка погано починалась для колективу Луческу, несподівано заграла барвами в момент забитого голу, однак, погодьтесь, відчуття від голу Циганкова були якимись неначе безрадісними. Зрештою, відбулась помилка на останніх хвилинах, яка яскраво підкреслювала сумбурність цієї гри у виконанні киян.         

Football.ua оцінює гру футболістів київського Динамо у матчі на Стад де ла Рут де Лор'ян (за 10-бальною шкалою).

Динамо Київ

Денис Бойко — 6,0. Ренн дуже своєчасно для киян вирішив зупинитись після першого забитого голу, бо інакше роботи в голкіпера Динамо могло б у підсумку бути й набагато більше. Однак до Бойка ми фактично не можемо висунути претензій і без того, бо Денис зробив чотири сейви в тих ситуаціях, коли мав можливість це зробити. Випадки з пропущеними голами були точно не підсумком його помилок.

Томаш Кендзьора — 4,0. Поява важкуватого, проте досвідченого польського флангового захисника на правому фланзі заради протистояння одному з найбільш гострих вінгерів Ліги 1 була достатньо спірним рішенням збоку тренерського штабу Динамо. Кендзьорі було помітно важко протистояти Тер’є, який регулярно залишав суперника не при справах, або взагалі розмінював його опіку з Мелінгом. Окрім цього, на рахунку Томаша опинилось чи не найбільша кількість утрат м’яча серед гравців захисної ланки.

Ілля Забарний (5,0) — Денис Попов (3,0) — 4,0. Центр захисту Динамо не виглядав аж надто проблемною зону аж до того моменту, коли Попов наприкінці гри, на пару с Дубінчаком, не вирішили привезти гольовий момент на власні ворота. Забарний відіграв звичний, як для себе в поточній формі, матч із великою кількістю боротьби та успішних верхових протистоянь. Чимось схожим відзначався й Денис, однак усі все одно будуть згадувати виключно його помилку зразка останніх хвилин.

Владислав Дубінчак — 4,0. Якщо брати за кількість утрат м’яча, до лівий захисник киян негативно відзначився найвищим показником серед усіх футболістів своєї команди. Дубінчаку постійно не вистачало просту для переходу до атакувальних дій, а опіка Бурежо в його виконанні зрештою не витримувала жодної критики.

Віталій Буяльський — 5,0. Своєчасна гра в чужому штрафному та гольове чуття — дві характеристики Буяльського, які змушують Луческу щоразу довіряти йому місце в стартовому складі. У цьому матчі Буяльський свою справу частково зробив, а Циганков мав усі шанси все ж таки записати асист на рахунок партнера по команді. Погано те, що після того моменту Віталій фактично не отримував можливостей потрапити до об’єктивів телекамер.

Сергій Сидорчук — 4,5. Капітан Динамо начебто й намагався виводити власну команду до атаки на чужу половину поля, але зрештою й сам достатньо зробив помилок у захисті, що псувало загальне враження від його виступу. Не пішли належним чином і фірмові дальні постріли Сидорчука.

Володимир Шепелєв — 4,5. Звичайно, центральний півзахисник Динамо набагато більш розкуто почуває себе на відповідній позиції, аніж на лівому фланзі атаки, проте наразі неможливо вирахувати з використанням яких саме якостей він зможе компенсувати відсутність Миколи Шапаренка для власної команди. Рухати м’яч поміж лініями, як це робить партнер, Володимиру не вдається, якісно допомагати в руйнуванні атак суперників — також. Ця гра лишень стала зайвим підтвердженням тому, що в складі киян присутні гравці, яких замінити ніким.

Віктор Циганков — 5,5. Результативна дія лідера атак Динамо наприкінці першого тайму була дуже своєчасною, вибуховою та обнадійливою, проте навіть самому Циганкову вона не дуже-то й допомогла отримати впевненість у можливості перемогти. Жодна з подач до чужих володінь, а також пострілів по чужих воротах після того у виконанні Віктора навіть і близько не мала аналогічного успіху, і зрештою його замінили наприкінці зустрічі.

Артем Бєсєдін — 4,0. Дуже активно, а інколи й агресивно, критикують нападника киян, проте, якщо Бєсєдіну вдається долучитись до результативної дії, то це викликає справжній вибух емоцій у фанатів. 50% голу Динамо в цій грі належить саме Артему, бо в тому епізоді надзвичайно важливим був саме його вдалий доторк до м’яча. І якби після цього форвард продовжував грати хоча б з відповідною ефективністю, то це був би для нього вдалий матч.

Владислав Кабаєв — 4,0. Новачок Динамо вже з перших матчів є незамінним на лівому фланзі нападу, проте запропонувати щось, окрім відмінної точності виконання передач, Кабаєв наразі команді не може. Особливо ця проблема стає помітною в матчі накшталт цього, коли кияни майже не мають можливостей на позиційні атаки, однак жодним чином не компенсують це за рахунок якостей власних виконавців.

Владислав Ванат, Олександр Караваєв, Костянтин Вівчаренко — пізні заміни від Мірчі Луческу могли б мати бодай-якийсь вплив на гру лишень у випадку, якщо б Циганков більш вдало завершив контратаку, яку вдало розвернув на чужій половині Ванат. Троє футболістів резерву записали на свій рахунок загалом шість отримань м’яча.

Бажаєте дізнаватися про головні футбольні новини першими? Підписуйтесь на наш канал у Telegram! Слідкувати за нашим сайтом ви також можете у Facebook, Instagram та Twitter.