Ліга чемпіонів УЄФА посеред тижня, а особливо в тих випадках, коли йдеться про необхідність здобувати перепустки до півфінального раунду, перетворюється на справжнє видовище для футбольних гурманів. Утім, не лише головний клубний турнір Старого Світу на пізніх стадіях набуває таких характеристик, тоді як Ліга Європи та Ліга конференцій, що змушені тулитись поміж собою пізнім вечором у четвер, намагаються не відставати за рівнем напруги.

Цього року в другому за рангом турнірі пари в чвертьфіналі взагалі були такі, що й у Лізі чемпіонів їхні учасники могли б спокійно зіграти. Взяти хоча б андалузьку Севілью та англійський Манчестер Юнайтед, які тиждень тому подарували нам трилер із чотирма забитими м’ячами на Олд Траффорд та дивовижним порятунком іспанської команди не тільки від стратегічної невдачі, а й від завчасного позбавлення шансів на боротьбу перед домашньою грою.

За тиждень мало що можна зробити з власною командою, і тим паче Хосе Луїсу Менділібару було важко щось запропонувати суперникам в умовах важкої кризи, що супроводжує виступи "нервіонців" у поточному сезоні. Еріку тен Гагу в цьому плані було дещо простіше, оскільки він наважився виконувати ротацію з метою замінити травмованих та дискваліфікованих футболістів його команди. Забігаючи наперед, скажемо, що на цьому й прогорів колектив нідерландського фахівця.

Севілья почала душити суперників ще до стартового свистка, у чому їй дуже допомогли вболівальників, які створили незабутню атмосферу на трибунах. Не дивно, що під настільки потужним тиском випадкові помилки є скоріше справою часу, аніж недоліками окремих виконавців. Хоча фанатів "Червоних дияволів" і так не здивуєш, коли скажеш, що перший м’яч уже на восьмій хвилині на власні ворота привіз Магвайр, якого під час гри в пас перед власним штрафним добряче підставив Де Хеа. Ен-Несірі помилки суперникам не пробачив.

Звісно, що Юнайтед, який до цього майже не з’являвся на чужій половині, після власної хиби не почав грати в більш надійний футбол. Спроби миттєво відігратись у виконанні команди тен Гага ми так і не побачили, а до акцентованого удару за перший тайм гості взагалі довели справу лише на 22 хвилині, коли постріл Ван-Біссаки з правого флангу штрафного виявився занадто передбачуваним для де Хеа.

А господарі поля тим часом не тільки продовжували домінувати з власними пропозиціями в атаці, а й навіть забили другий гол зусиллями Окампоса. Його на вході до центру чужого штрафного на 40 хвилині знайшов передачею з лівого флангу Акунья, після чого відбувся прицільний постріл у дальній кут на виконання. Тільки VAR та офсайд у захисника ще до моменту отримання м’яча врятували тоді команду з Манчестера від другого пропущеного м’яча, яким можна було взагалі достроково закрити цю зустріч.

Натомість, футболісти тен Гага отримали ще трохи вільного часу, який намагались на власний розсуд проводити на чужій половині поля. Але до завершення першого тайму англійський клуб так і не дійшов до конкретики, а вже після перерви в цьому й не було особливої потреби. На 47 хвилині навіс із кутового з правого флангу від Ракітича головою над де Хеа під поперечину підрізав Баде, після чого жодних питань щодо переможця якось і не залишилось.

Севілья надалі продовжувала тішити власних уболівальників чи не унікальним прикладом ідеальної гри в атаці в цьому сезоні, тоді як тен Гаг зайнявся спробами врятувати гру чергою із замін у власному виконанні, але з кожною наступною появою нового гравця Юнайтед на полі гра команди не ставала кращою. Завершилось усе взагалі комічно — де Хеа вирішив пограти ногами на високому м’ячі далеко за межами штрафного в центральній зоні, і в підсумку просто подарував його Ен-Несірі, який удруге за гру скористався власним шансом.

У півфіналі Ліги Європи УЄФА андалузька Севілья гратиме проти туринського Ювентуса, тоді як для англійського Манчестер Юнайтед єврокубкова частина сезону остаточно добігла завершення.

Севілья — Манчестер Юнайтед 3:0 (перший матч — 2:2)
Голи: Ен-Несірі, 8, 81, Баде, 47

Севілья: Буну — Навас, Баде, Маркао (Сусо, 29), Акунья (Теллес, 85) — Гудель, Фернандо — Окампос, Ракітич, Ламела (Хіль, 79) — Ен-Несірі.

Манчестер Юнайтед: де Хеа — Ван-Біссака (Шоу, 46), Магвайр, Лінделеф, Далот — Еріксен (Еланга, 86), Каземіро, Забітцер (Фред, 68) — Антоні, Марсьяль (Веггорст, 54), Санчо (Рашфорд, 46).

Попередження: Буну — Каземіро, Антоні, Шоу