Матч за участі італійського Мілана в єврокубках, але не в Лізі чемпіонів УЄФА. Як би це дивно не звучало, але для останніх двох сезонів ця історія була для нас дещо незвичною. Але такими були підсумки виступів команди Стефано Піолі восени, коли вони посіли третю сходинку в квартеті з дортмундською Боруссією, французьким Парі Сен-Жермен та англійським Ньюкаслом.

І все заради того, щоб опинитись у підсумку в Лізі Європи й уже на попередньому раунді плей-оф отримати в суперники ще одного цікавого представника Ліги 1, проте вже менш статусного. Так чи інакше, але Ренн міг потягатись із Міланом скоріше не в плані амбіцій, а в контексті строкатого "червоно-чорного" протистояння, для якого нам виділили аж дві гри.

Оскільки команда Стефано Піолі спустилась із Ліги чемпіонів, то саме з домашньої для неї гри на Сан Сіро й розпочиналось це протистояння. І до нього Ренн підходив просто в приголомшливій формі. Вісім перемог поспіль — як би поціновувачі футболу не ставились до французької школи цього виду спорту, але результати футболістів Жюльєна Стефана поза увагою залишати було не можна.

Саме тому можемо казати відверто одразу — Мілан був готовий до цього двобою. Досконально готовий, бо вивчив усі можливі тактичні ходи від опонентів. Це було помітно вже з перших хвилин, коли команда Піолі хірургічно відділила Баптіста Сантамарію від решти колективу в центрі поля й зв’язати захист та напад у гостей просто не було інших можливостей.

А що робив при цьому Мілан в атаці? Та це ж вища школа того, як треба розтягувати в різні боку чужу оборону, і та в підсумку не мала іншого виходу, як в один момент луснути. Так, довелось почекати та подивитись, як той-таки Леау влучає в поперечину за спиною Стіва Манданда, або Муса та Рейндерс невдало перевіряють власну влучність.

Але перевага команди Піолі була настільки значною, що гол був просто питанням часу, і він таки прийшов на 32 хвилині, коли Флоренці подав із правого флангу на голову Лофтус-Чіку до центру штрафного, а той влучно пробив у дальній кут. Ренн намагався після цього створити щось у відповідь, але два небезпечних підкручених удари від Дезіре Дуе та Бурежо й близько не наближались до того, що вже на той момент устиг створити Мілан.

І перспективи в гостей на другий тайм були доволі примарні, навіть незважаючи на мінімальне відставання за рахунком на табло Сан Сіро. А тут ще й опоненти фактично вибили ґрунт із-під ніг команди Стефана одразу поперерві двома результативними пострілами й та більше не піднімала голову. Відзначився знову ударом головою Лофтус-Чік, але вже під час добивання в порожні ворота, а потім Леау закрив гру успішною грою в стінку з Тео в межах штрафного.

Далі почався процес ротації й Мілан, можливо, дещо втратив спортивний запал остаточно зняти всі питання безпосередньо на власному полі. А гості намагались зачепитись хоча б за м’яч престижу, і свіжий Гуїрі до цього підійшов найближче серед партнерів, але бажання й реальність знову розійшлись для французького колективу по різні боки.

Матч-відповідь поміж французьким Ренном та італійським Міланом відбудеться за тиждень, 22 лютого.

Мілан — Ренн 3:0
Голи: Лофтус-Чік, 32, 48, Леау, 53

Мілан: Меньян — Флоренці (Терраччано, 75), К’єр (Тіав, 62), Габбіа, Т. Ернандес — Муса, Рейндерс — Пулішич (Адлі, 81), Лофтус-Чік (Беннасер, 75), Леау (Окафор, 61) — Жиру.

Ренн: Манданда — Г. Дуе (Сейду, 67), Омарі, Теат, Трюффер (Нажида, 76) — Бурежо, Сантамарія, Матусіва (Блас, 76), Д. Дуе (Салах, 76) — Калімуендо (Гуїрі, 66), Тер’є.

Попередження: Нажида.