У попередньому раунді плей-оф Ліги Європи УЄФА час минає трішки швидше за Лігу чемпіонів, тож поміж двома частинами дуелей у цьому раунді змагань у команд було всього тиждень на покращення власної гри. Для французької Тулузи, зокрема, це питання було доволі гострим, оскільки вона поступилась у першому матчі лісабонській Бенфіці на Да Луж, після чого на "фіолетових" очікувала домашня частина протистояння.

І готувалась до неї команда Карлеса Мартінеса дуже ґрунтовно, оскільки минулими вихідними здолала Монако на Стад Луї II (2:1). "Орли" в свою чергу також не сиділи склавши руки, розгромивши Візелу на власному полі (6:1). Відзначимо лише той факт, що то був черговий матч поспіль, у якому український воротар Анатолій Трубін пропустив гол, чого не бажано було допустити під час вояжу до Франції.

Перевага Бенфіки була крихкою, тому найбільшим її острахом міг бути виключно швидкий пропущений м’яч. Саме тому команду Рогера Шмідта ми й не бачили в позиційних атаках на самому початку гри, тоді як перевага надавалась діям у захисті. Із цим у "орлів" традиційно для цього сезону все було не надто впевнено, тому Трубіну довелось доволі швидко додатково розминатись.

Спочатку українця перевірив дальнім пострілом під праву стійку С’єрро, а ось Деннум уже посеред першого тайму бив головою значно ближче до воріт, однак і в тому епізоді з подачу з лівого флангу Анатолій зовнішньо спокійно врятував команду. Бенфіка тим часом проводила поодинокі спроби вийти до чужої половини, і зрештою сама почала створювати дуже непогані гольові моменти.

Міг під саму перерву забити навіть центральний захисник Антоніу Сілва, який полюбляє долучатись до атаки з глибини, але тоді він на правому фланзі штрафного Реста не переграв. Цікаво, що на протилежному боці поля постійно допрацьовував у захисті Ді Марія, без чого цей захист гостей навряд чи б упорався з надмірним навантаженням. Ось, наприклад, флангові захисники Тулузу, Діарра та Деслер, не витримали й пів години ігрового часу, після чого з травмами їх довелось знімати з гри.

Шмідт одразу ж із перших хвилин другого тайму випустив на поле двох свіжих футболістів, тож ми навіть подумали, що в нього якийсь план на гру визрів за ці лічені миттєвості перепочинку. Але ні. Бенфіку як затисли біля її штрафного від самого початку тайму, так вона й не переходила до позиційних атак аж до самого завершення протистояння.

Натомість біля воріт Трубіна виникала така кількість моментів, що здавалось, буцімто явний фаворит єврокубків просто розриває недосвідченого новачка. Український голкіпер при цьому рятував, як міг. Навіть тоді, коли, здавалося б, м’яч мав уже опинитись у сітці. Однак жодна з флангових подач на загострення, а робила їх Тулуза чимало, свого так і не досягла.

Там, де вже не міг фізично врятувати власні ворота Анатолій, на допомогу Бенфіці приходила банальна футбольна вдача, яка для неї здавалась настільки великою, що навіть ніби зменшила ворота в ті моменти, коли Ніколаїсен чи Даллінга, чи Спірінгс фактично розстрілювали їх із близької відстані. Звісно, що фігурально, проте господарям від цього було не легше. Тулуза розірвала португальську команду за грою, але на рахунок це так і не вплинуло.

Фінальний свисток італійського головного арбітра Мауріціо Маріані з Апрілії відправив до 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА лісабонську Бенфіку, тоді як для французької Тулузи турнірний шлях добіг до завершення.

Тулуза — Бенфіка 0:0 (перший матч – 1:2)

Тулуза: Рест — Деслер (Камансі, 30), Кошта, Ніколаїсен, Діарра (Кебен, 23) — Спірінгс, С’єрро — Деннум, Гбоо (Магрі, 80), Суасо (Бабіка, 80) —Даллінга.

Бенфіка: Трубін — Ба, А. Сілва, Отаменді, Морато (Фернандес, 46) — Невеш, Маріу — Ді Марія (Кекчю, 85), Р. Сілва, Нерес (Еурснес, 68) — Тенгстедт (Кабрал, 46).

Попередження: Суасо, Камансі — Ба.