Тривають єврокубкові змагання в рамках усіх трьох клубних турнірах Старого Світу, і вже поступово навіть у двох молодших, Лізі Європи та Лізі конференцій УЄФА, вимальовується доволі цікава картина. Зокрема, у другому за рангом змаганні жеребкування стадії 1/8 фіналу дійсно надавало можливості розгулятись фантазії, бо інакше ставитись до пар накшталт італійської Роми та англійського Брайтона було просто не можна.

Тут і продовження саги з роботою Даніеле Де Россі на чолі "вовків", і повернення Роберто Де Дзербі до Італії з уже достатнім багажем пригод за плечима. І, звичайно, власне протистояння поміж командами, яких за тінню від величі імен конкурентів не дуже-то й квапляться записувати до переліку фаворитів на здобуття головного трофею, проте все одно тримають у полі зору.

Розкішний перформанс надали змогу подивитись фанати римлян перед початком цієї зустрічі, чим скористались футболісти Брайтона й просто поплили. Команда Де Дзербі програла стартові хвилини суперникам майже без боротьби, і лише випадкове влучання м’яча в стійку від ноги Ндіка під час прострілу Адінга з лівого флангу прикрашало цей відтинок зустрічі у виконанні "чайок". Проте до цього в господарів на рахунку вже було кілька більш якісних моментів, тож гол назрівав.

На 12 хвилині Дібалі за спину центральним захисникам із власної половини запустив м’яч Паредес, після чого Пауло обіграв ще й воротаря, після чого пробив у порожні. Увесь цей час він споглядав на бокового арбітра, який таки підняв прапорець, але помилково. VAR епізод розібрав на деталі, і жодного офсайду так і не знайшов.

Гості після цього спробували одразу відповісти, але чи не єдиною їхньою зброєю в цій грі були подачі на Велбека, які той доволі якісно завершував головою, проте у воротах суперників перебував Свілар, який просто спіймав кураж і навідріз відмовлявся пропускати. Рома ж тим часом просто користалась розкішною підтримкою трибун задля подальшого тиску на суперників.

Наприкінці першого тайму було вже очевидно, що Брайтону ще дуже не вистачає досвіду для стабільної гри на такому високому рівні. Постійні помилки в захисті зрештою призвели до того, що під саму перерву Данк залишив м’яч на лівому фланзі для Лукаку, а той потім із меж штрафного переграв воротаря ударом у ближній кут.

Друга половини гри в підсумку стала лише суцільним епізодом підтвердження переваги однієї команди над іншою. Рома забила ще два голи посеред тайму зусиллями Манчіні й Крістанте, які відзначались із другого поверху. Це означає, що в гостей не працювали фланги, а якщо в Де Дзербі не працюють фланги, то взагалі нічого не працює.

Матч-відповідь поміж англійським Брайтоном та італійською Ромою відбудеться 14 березня.

Рома — Брайтон 4:0
Голи: Дібала, 13, Лукаку, 43, Манчіні, 64, Крістанте, 68

Рома: Свілар — Челік, Манчіні, Ндіка, Спінаццола (Льоренте, 82) — Крістанте, Паредес (Бове, 72), Пеллегріні — Дібала (Бальданці, 72), Лукаку (Азмун, 88), Ель Шаараві (Залевські, 88).

Брайтон: Стіл — Лемпті, ван Геке, Данк, Ігор (Еступіньян, 75) — Гросс, Гілмор (Балеба, 82) — Буонанотте (Велтман, 75), Енсісо, Адінгра — Велбек (Фергюсон, 82).

Попередження: Спінаццола — ван Геке, Лемпті.