Єврокубкові протистояння цього тижня завершувались пізніми матчами в рамках Ліги Європи та Ліги конференцій УЄФА, і до одного з них було прикуто чимало уваги вболівальників. Можливо так трапилось тому, що італійський Мілан вважають одним із головних претендентів на перемогу в поточному розіграші, а можливо й тому, що "россонері" на Сан Сіро протистояла празька Славія, яка добре відома українським фанатам футболу за досвідом початку поточного сезону.

Так чи інакше, а цей чеський колектив був суперником одразу двох представників нашої країни на шляху до групового етапу цього турніру, і в підсумку що дніпровський Дніпро-1, що луганська Зоря зійшли з дистанції саме за підсумками протистоянь проти команди Їндржиха Трпішовські. А потім цей самий колектив виграв групу за участі Роми, Серветта та Шерифа, тоді як Мілан провалився до Ліги Європи з головного клубного змагання із значно вищім рівнем суперників, після чого вибив французький Ренн у попередньому раунді.

Гра видалась бойовою майже від самого початку, і турецький рефері Халіл Мелер геть не завжди встигав за її темпом та ухвалював де в чому контраверсійні рішення. Хоча, якщо взяти до уваги швидку жовту для Флоренці за фол у центрі поля вже на другій хвилині, то в цій парадигмі й епізод посеред першого тайму в бік воріт гостей виглядає доволі послідовним. Діуф зіграв у підкаті проти Пулішича перед власним штрафним, за що одразу побачив перед собою червоне світло.

До цього безумовно грубого фолу в Мілана були кілька цікавих моментів біля чужих воріт, але Славія здебільшого поралась із тиском на пристойному рівні. Але вилучення змінило ситуацію на користь "россонері" докорінним чином, тому на 34 хвилині вони проломили чужий захисний мур. Фірмова пара Леау та Жиру, коли з подачі португальця головою забиває француз на дальній стійці, знову дала про себе знати.

І хоча Славія грала в меншості, вона на це намагалась не зважати. Гості одразу пішли відповідати й мали шалений успіх із ударом зльоту на добиванні відскоку перед штрафним за авторством Доудери. Епізод, який, як здавалось, мав пригнітити господарів поля, але натомість завів їх настільки, що вони просто завалили чужий штрафний майданчик гольовими моментами й відзначились голами з розіграшів кутових на лівому фланзі від Флоренці, який спочатку пасував під дальній постріл Рейндерсу, а потім навісив на Лофтус-Чіка.

Коли фланговий захисник свою справу зробив на повну, то на другий тайм із жовтою його вже не випускали. Утім, Калабрія, який з’явився замість нього, не довго грав без попередження в пасиві, тож зрештою те на те в Мілана й вийшло. У плані атаки, "россонері" майже весь час перебували на чужій половині, однак самі не забили, а натомість ледь не поставили під питання власні позиції в цій грі. Шранц з’явився з лави для запасних і на 65 хвилині зробив свою справу ударом під дальню стійку з правого флангу штрафного.

Проте під завісу зустрічі Леау вирішив повторити свій фірмовий сольний ривок по флангу знову, і не прогадав — Пулішич останнім дотиком перед лінією воріт, щоправда, цинічно вкрав у партнера забитий гол, але вітали все одно більше Рафаеля, бо він, можливо, допоміг власній команді уникнути великих негараздів у другому матчі.

Матч-відповідь поміж празькою Славією та італійським Міланом відбудеться 14 березня.

Мілан — Славія 4:2
Голи: Жиру, 34 Рейндерс, 44, Лофтус-Чік, 45+1, Пулішич, 85 — Доудера, 36, Шранц, 65

Мілан: Меньян — Флоренці (Калабрія, 46), К’єр, Габбія (Томорі, 46), Ернандес — Адлі, Рейндерс (Беннасер, 78) — Пулішич, Лофтус-Чік (Йович, 66), Леау — Жиру (Окафор, 78).

Славія: Станек — Влчек, Голеш, Зіма, Діуф — Масопуст (Валлем, 86), Дорлі — Доудера (Томич, 86), Провод (Юречка, 83), Змрзли (Боржил, 83) — Хитіл (Шранц, 61).

Попередження: Флоренці, Калабрія

На 26-й хвилині був вилучений Ель Хаджі Малік Діуф (Славія) (грубе порушення).