Іноді за ходом сезону можуть траплятись такі ситуації, коли як би погано команда подекуди не виступала в національній першості, успіхи на міжнародній арені могли б собою перекрити будь-які ситуативні невдачі. Хоча й у Англії з останніх сил роблять вигляд, що їх не цікавлять жодні інші змагання, окрім внутрішніх, проте саме на це в черговому сезоні робив акцент головний тренер лондонського Вест Гема Девід Моєс.

У чемпіонаті "молотобійці" йдуть на сьомій сходинці з дуже примарними перспективами потрапили до бодай-якихось єврокубків у наступному футбольному році. Тож треба було їм рятувати себе самотужки, і для цього у чинних володарів трофею Ліги конференцій УЄФА залишались шанси на боротьбу за перемогу в Лізі Європи цього сезону. Ось тільки корективи в ці плани вносила поразка в гостьовій частині дуелі проти німецького Фрайбурга (0:1), що мала місце тиждень тому.

Господарі добре розуміли, що їм треба відіграватись. І цього разу в Моєса навіть якийсь притомний план був щодо того, як це потрібно робити. Саме тому "молотобійці" й атакували на старті гри, бо просто взяли на себе сміливість проявити ініціативу, тоді як суперники відверто чекали на перший крок від них. Команда Крістіана Штрайха в першому таймі взагалі була доволі пасивною, тож не зрозуміло, на що взагалі сподівалась.

Тим часом уже на дев’ятій хвилині рахунок було відкрито. Боуен ще до цього приноровився пробивати з гострого кута на правому фланзі чужого штрафного, але лише з другої спроби зумів переграти воротаря Атуболу. Хоча тоді під час кутового з протилежного боку Соучек виконав таке скидання на дальню головою, що участь голкіпера в епізоді вже й не передбачалась. Залишалось лише не схибити.

Одразу у відповідь на це Фрайбург створив момент для удару з правого флангу штрафного від Шаллаї й це було фактично єдиною нагодою гостей забити до перерви. Роланд тоді поцілив повз дальню стійку, після чого його команда намагалась повернутись до звичного для себе контролю м’яча, але радше створювала суперникам можливості втікати до контратак, чим ті в підсумку й скористались.

На 32 хвилині Боуен завершував зміщення з правого флангу боротьбою перед штрафним проти Гюнтера, і зрештою продавив суперника й поцілив дальнім ударом низом точно в ближній кут. Епізод цей цікавий ще й тим, що після нього обидві команди наче зупинились, бо все одно ситуація за загальним рахунком дуелі залишалась хиткою що для одних, що для інших. Але футболісти Моєса хоч свій футбол за цей час віднайшли.

Після перерви Штрайх одразу кинув до бою Грегорича, і за рахунок такого підсилення атаки гості навіть трохи провели часу на чужій половині. Без моментів, знову, після чого повертались до оборони вже за черговим м’ячем у сітці власних воріт. Боуен на 52 хвилині викотив передачу з правого флангу штрафного під удар Крессвеллу, а той поцілив у ближній кут та нарешті завершив свою серію з невдалих протистоянь результативною дією.

На цьому моменті інтрига вже фактично вмерла, бо й часу залишалось небагато, і Фрайбург так і не знайшов власної гри в атаці. Ротація від тренера гостей ситуацію також не покращила, тож поразка була закономірною. Але Кудус при цьому не зупинився, і й із рахунку 3:0 зробив усі 5:0 для своєї команди вже в завершальний відтинок протистояння. Англійці були просто на голову вищими за представників Німеччини цього разу.

Фінальний свисток італійського арбітра Марко Гуїди відправив до чвертьфіналу Ліги Європи УЄФА лондонський Вест Гем, тоді як для німецького Фрайбурга єврокубкова частина сезону добігла до завершення.

Вест Гем — Фрайбург 5:0 (перший матч – 0:1)
Голи: Пакета, 9, Боуен, 32, Крессвелл, 52, Кудус, 77, 85

Вест Гем: Фабіанські — Цоуфал, Мавропанос, Зума, Крессвелл — Соучек, Едсон Альварес (Філліпс, 86), Пакета (Ворд-Праус, 62) — Боуен (Ірті, 86), Антоніо (Джонсон, 79), Кудус (Інгс, 86).

Фрайбург: Атуболу — Сільділья (Рель, 69), Гінтер, Гульде (Кюблер, 62), Гюнтер — Еггештайн, Гефлер (Муслія, 62) — Доан, Шаллаї, Гріфо (Грегорич, 46) — Гелер (Філіпп, 69).

Попередження: Крессвелл, Альварес.