Що таке Ліга Європи УЄФА для звичайного футбольного вболівальника впродовж сезону? Міжнародний клубний турнір другого рангу з усіма можливими наслідками, уключно з низьким рівнем глядацької уваги, у порівнянні з Лігою чемпіонів. Однак не тільки найкращим командам провідних чемпіонатів навесні потрібно було отримувати додаткове ігрове навантаження.

Тим паче, коли таке жеребкування відбулось у другому за рангом турнірі. На чвертьфінальній стадії пари команд були чи не схожі на лігочемпіонівські за своїм статусом. Узяти хоча б лісабонську Бенфіку та французький Марсель. Що їх об’єднувало? Український слід, який мав місце через Анатолія Трубіна в рамці воріт та той факт, що "провансальці" до цього вибивали донецький Шахтар — рідний клуб українського голкіпера.

Зазвичай, матчі на Да Луж є ніби окремим видом шоу. Проте для цього необхідно, щоб обидві команди докладали зусиль для того, аби це шоу відбувалось. "Провансальці" в першому таймі взагалі із свого боку ніби нічого й не дали. Погана гра в атаці, низька якість передач та постійні втрати м’яча — із таким багажем важко розраховувати на пристойний результат.

Інша справа господарі — Бенфіка ніби нічого й особливого із свого боку не пропонувала, але й того, що було, цілком вистачало для того, аби ми вважали "орлів" на голову сильніше суперників. Вони банально частіше заходили з м’ячем до чужого штрафного й створювали гольові моменти. А там уже один із них удалось завершити голом, коли з передачі Нереса з правого флангу розстріляв ворота Рафа Сілва в центрі штрафного. Більшого й не було потрібно — Марсель під завісу тайму через травму коліна ще й утратив захисника Мерлена на рівному місці, тож існував ризик повного провалу після перерви.

Але сталось скоріше навпаки — Бенфіка чогось вирішила, що суперники проти неї приїхали боротись лише в першому таймі, і якщо в них це не вийшло, то справу зроблено й можна розходитись по домівках. За великим рахунком, точно не про футбол думав центральний захисник господарів Антоніу Сілва, коли пропускав під ногою передачу на хід Обамеянгу до лівого флангу на 67 хвилині, після чого габонець розпечатав ворота Трубіна.

Тут одразу потрібно робити ремарку, що на той момент Марсель і сам устиг пропустити вдруге, коли Нереса вчергове не втримали на фланзі штрафного, а той викотив під удар Ді Марії. Як потім з’ясувалось, це був переможний гол, тож внесок колишнього атакувального гравця Шахтаря був значним у цей вечір. За все інше мав відповідати вже Трубін і, якщо пощастить, його партнери в центрі захисту. Але особливих викликів "провансальці", які перебудувались під три центральні захисники, так і не створили для реально проблемної оборони португальців.

Матч-відповідь поміж французьким Марселем та лісабонською Бенфікою відбудеться 18 квітня.

Бенфіка — Марсель 2:1
Голи: Р. Сілва, 16, Ді Марія, 52 — Обамеянг, 67

Бенфіка: Трубін — Ба, А. Сілва, Отаменді, Еурснес — Невеш, Флорентіну — Ді Марія, Р. Сілва, Нерес (Маріу, 71) — Тенгстедт (Маркос Леонардо, 71).

Марсель: Лопес — Мбемба (Согло, 67), Балерді, Жиго, Мерлен (Ндіає, 45+2) — Енріке, Верету, Кондогбіа — Аріт, Мумбанья (Унахі, 54), Обамеянг.

Попередження: Нерес