Лігу Європи УЄФА вболівальники зазвичай не надто заохочують власною увагою, проте з такими парами в чвертьфіналі було б недоречно не присвятити вечір четверга перегляду хоча б одного з протистоянь. Тим паче, коли минулого тижня стався такий гучний інфопривід — бергамаська Аталанта завітала на Енфілд у гості до англійського Ліверпуля в якості аутсайдера, а додому поїхала вже з перевагою 3:0 на власну користь.

Але навіть такий гучний успіх команди Джан П’єро Гасперіні не змусив експертів вважати, що "Богиня" отримає статус фаворита пари перед матчем-відповіддю. Стане на крок ближчою до півфіналу — це так, але дух стамбульського фіналу за участі "червоних" зразка початку століття все ще з нами, тож у заключний сезон каденції Юргена Клоппа на чолі Ліверпуля вболівальники клубу вірили в диво.

І до нього таки був шлях для англійської команди. Перша зупинка — пенальті вже на п’ятій хвилині зустрічі. Подача Трента з правого флангу влучила в руку Руджері й якось узагалі не було питань щодо рішення рефері. Салах забив упевненим ударом у правий нижній кут і десь з’явився цей присмак шаленого камбеку.

Воно-то й може й дійсно так, але подальші події на полі показали, що цю щасливу історію Ліверпулю написати просто не під силу. Аталанта зруйнувала цю гру — ось так просто, узяла й безсоромно, без остраху, без перешкод, але цілком заплановано, зруйнувала. Десь дрібний фол, десь рваний темп, десь поговорити з арбітром, десь поштовхатись, десь пригальмувати — однак усе в русі, інтенсивно й без зупинок. Аби тільки той перший тайм якнайшвидше добіг до завершення.

Звичайно, забий тоді Салах із виходу віч-на-віч із воротарем під саму перерву, і ми б говорили геть про інший футбол у другому таймі. А так — Клопп робить заміни, а воно просто не працює належним чином. Немає гостроти, безмежна кількість помилок у передній лінії та жодної впевненості у власних силах. Ліверпуль був як той спорткар із своїм основним складом, проте посеред пустелі всіма чотирма колесами в піску — просто не могли розігнатись.

Або не давали цього зробити, то вже нехай Гасперіні свої тактики нам розмальовує. Аби тільки він ще волів це робити після такого успіху. У підсумку, у Бергамо подивились на учасника чемпіонської гонки АПЛ і він поїхав собі возитись у внутрішній пісочниці далі. Безславно, хоч і з перемогою.

Фінальний свисток французького арбітра Франсуа Летесьє відправив до півфіналу Ліги Європи УЄФА бергамаську Аталанту тоді як для англійського Ліверпуля європейські пригоди цього сезону добігли до завершення.

Аталанта — Ліверпуль 0:1 (перший матч – 3:0)
Голи: Салах, 7 (пен.)

Аталанта: Муссо — Джимсіті, Гін, Колашинац — Дзаппакоста, де Рон, Едерсон (пашалич, 75), Руджері — Копмейнерс, міранчук (Лукман, 79) — Скамакка (Де Кетеларе, 75).

Ліверпуль: Аліссон — Александер-Арнольд (Гомес, 72), Конате, ван Дейк, Робертсон (Деннс, 79) — Собослаї (елліотт, 66), Джонс, Мак Аллістер — Салах (Нуньєс, 66), Гакпо, Луїс Діас (Жота, 66).

Попередження: Гін, Копмейнерс, Дзаппакоста — Діас