Якби минулого тижня Волинь не перемогла Дніпро, сьогоднішня гра могла скластись інакше. А так Мирон Маркевич перед матчем багато говорив про ту гру, перемога лучан примусила його більш серйозно підготуватись до матчу з командою Віталія Кварцяного. Ні, Металіст не боявся Волинь, але втрачати очки точно не хотів. Можливо, тому не дозволили грати й одному з лідерів господарів поля В'ячеславу Шарпару, права на якого належать саме Металісту.
 
Обидві команди вийшли на гру в досить цікавих складах. Кварцяний через проблеми в середині поля - не встиг відновитися Стевіч, не грав Шарпар, лише в запасі залишився Герасимюк - змушений був поставити в основу не лише новачка Годвіна, а ще й перевів ближче до центру капітана Пищура. Його місце на вістрі атаки зайняв повернувшийся з Бельгії, де він проходив огляд у Генку, Євген Павлов.
 
Маркевич в свою чергу не міг використати основних своїї центрбеків Обрадовіча та Гуйє, тому в центрі обороні зіграла зв'язка Березовчука та новачка команди Торсільєрі. Також відбувся дебют і ще одного нового аргентинця в харківській команді Хосе Соси. Зате в резерві залишись Чако Торрес та Марко Девіч.
 
На початку матчу краще виглядали господарі поля. Волинь не просто вигравала єдиноборства у своїх суперників, що було очікувано, але й в контролі м'яча краще виглядала, в командній швидкості. Проте перший гольовий момент мав саме Металіст, Тайсон, який вперше вийшов на поле в цьому сезоні, змістився зліва в центр і пробив в дальній угол - повз ворота. У лучан, незважаючи на ігрову перевагу, довгий час моментів для взяття воріт взагалі не було. В одному з епізодів забив активний Павлов, проте раніше він штовхнув в спину Торсільєрі.
 
Ближче до середини тайму Металісту вдалось вирівняти гру. Проте це виражалось не в тому, що харків'яни більше контролювали м'яч чи стали менше пропускати суперника до своїх воріт, просто гості почали відповідати на випади суперника своїми шансами. Інколи з'являлось відчуття, що трохи зусиль і гра повністю перетвориться на дворову баталію без центру поля і з почерговими навалами на ворота один одного.
 
В цей час могли забивати обидві команди. Павлов після передачі Леандро з лівого флангу підстеріг помилку захисників, але з вигідної позиції пробив вище воріт. Металіст відповідав гострими швидкими атаками за участю практично всіх гравців середини поля та атаки, проте командних дій гостям не вистачало, тому небезпека створювалась майже завжди завдяки індивідуальній грі Тайсона, Шав'єра чи Соси.
 
Вперше більш високий рівень Металіста по-справжньому проявився тільки ближче до кінця тайму. Швидше за все сили просто покинули гравців Волині, вони й так не завжди встагали за суперниками, а тут ще й підстраховка зникла. Після паса п'ятою Шав'єра зобов'язаний був забивати Крістальдо, але пробив прямісінько в Неділька. Проте до перерви Металіст таки забив. Березовчук здорово зіграв у відборі в центрі поля і майже відразу розрізав оборону Волині хорошою передачею, Сосу не піймали в положення поза грою, і він відзначив дебют голом.
 
Гол в роздягальню похитнув упевненість Волині у власних силах. На другий тайм уже вийшли команди зовсім різного рівня, майже у всіх компонентах гри гості були сильнішими. От тільки в завершальній стадії атаки команді Маркевича не вистачало вправності, інакше все було б вирішено задовго до кінця зустрічі. Правда, і так великих проблем у Металіста не було.
 
Другий гол на свій рахунок записав Крістальдо, для якого луцький стадіон Аванград стає щасливим місцем. Він першив встиг на добивання після удару Девіча. Форвард збірної України, доречі, замінив Сосу на початку другого тайма, у аргентинця і так були проблеми з фізичною готовністю, так він ще й травму коліна отримав.
 
У Волині в другому таймі були надзвичайно великі проблеми у всіх лініях. Захист постійно втрачав своїх опонентів, в центрі поля утворилась справжня діра (Кінаш і Герасимюк не допомагали у відборі, а Годвін відверто втомився ще на початку тайму), нічого не вдавалось створити попереду: перестав вигравати другий поверх Пищур, не чіплявся за м'ячі Майкон. Ні про яку компакність гри, що було в першому таймі, не варто й говорити. Єдиний момент мав Пищур, який після подачі кутового пробивав головою, але Старцев врятував команду.
 
Цілком логічно, що Металіст і третій гол забив. У Шав'єра і Девіча вийшла їх фірмова комбінація, яку точним ударом завершив бразилець. 0:3, і харків'яни продовжують набирати очки, а Волинь показує, що результат з Дніпром швидше випадковість, ніж закономірність.
 
Степан Марченко, Football.ua
 
Волинь - Металіст 0:3
Голи: Соса, 45, Крістальдо, 66, Клейтон Шав'єр, 80
 
Волинь: Неділько, Сімінін, Шиков, Масло, Леандро, Годвін (Бабир, 74), Кінаш, Пищур, Пічкур (Лопес, 90), Павлов (Герасимюк, 46), Майкон
 
Металіст: Старцев, Вільягра, Торсільєрі, Березовчук, Фініньо, Валяєв, Едмар, Соса (Девіч, 59), Клейтон Шав'єр (Єременко, 83), Тайсон, Крістальдо (Торрес, 76)
 
Попередження: Павлов, Шиков, Сімінін, Бабир