Домашній матч проти київського Арсеналу Карпати розпочали жваво. Вже на 3-ій хвилині матчу суєта біля воріт Юрія Паньківа призвела до того, що Лукас ледь не відправив сферу у ворота. До цього було кілька намагань пробити, але саме постріл Лукаса був найнебезпечнішим. Паньків вміло обрав позицію і мяч прилетів прямо йому у руки. Згодом той ж Паньків в підкаті випередив Лукаса і не дав тому прокинути мяч на порожні ворота. За такої гри перевага Карпат не вкиликала сумнівів. Згодом той ж Лукас, який грав активно вираженого форварда використав свої швидкісні якості і випередив Польового, але на удар сил вже не залишилось і м’яч знову прикотився у руки Паньківу.
Що сталось далі? Не зрозуміло. Карпати так вдало відіграли перші 15 хвилин і віддали ініціативу Арсеналу на заключну частину тайму. Чому? Чи це була така задумка тренера, чи просто Карпати використали сили за ці стартові 15 хвилин, сказати важко.

Перший дзвіночок біля воріт Карпат пролунав на 26-ій хвилині. Після чергового кутового м’яч пролетів через увесь штрафний майданчик в небезпечній близькості від воріт, але ніхто із гравців Арсеналу так і не зміг підправити сферу у ворота. Але вже через 2 хвилини капітан киян Максим Шацьких розрізним пасом вивів один на один із Богатіновим Домініка Адійю, і той холоднокровно пробив повз болгарського кіпера.

Здавалось, гол має пробудити господарів. Карпати намагались щось створити, але все марно. Єдиний момент виник наприкінці тайму, коли Штіліч впав у штрафному майданчику. Але головний арбітр зустрічі Віктор Шевцов пішов проти бажання львівських уболівальників і показав жовту картку Штілічу за симуляцію і Ксьонзу - за розмови.

Але у перерві Костов видно провів серйозну розмову із своїми підопічними. І початок другого тайму Карпати провели, як і старт гри - у атаках, постійно загрожуючи воротам Паньківа. Але на відміну від першого тайму, їм вдалось забити гол. Таке собі дежавю від Грегора Балажіца. Центральний захисник львівян вирішив підключитись до атаки при подачі кутового і не прогадав. Саме він був найспритнішим у штрафному майданчику і головою спрямував сферу у сітку. А чому дежавю? Та тому що свій перший і єдиний гол у зелено-білій футболці словенець забив саме «Арсеналу». У своєму дебютному матчі за Карпати ще у березні 2011-го року. Ось так Балажіц знайшов свою улюблену команду в українській Премєр-лізі:)

Після такого початку гра помітно оживилась. І Арсенал вже не так мляво виглядав і Карпати забігали. На 55-ій хвилині Домінік Адійя ледь не оформив дубль. Форварду гостей після пасу Гоменюка залишалось лише пробити повз кіпера Карпат із меж воротарського майданчика, але Богатінов ногою відбив м’яч на кутовий. Просто фантастичний сейв кіпера. Через кілька хвилин Богатінов знову рятує господарів. Після навісу Шацьких Гоменюк головою пробиває у ствір, але Мартін реагує і переводить м’яч у перекладину, а захисники підстраховують кіпера.

Карпати також не застоювались у обороні. Супершанс мав Гладий, який замінив Касьяна. До нього несподівано долетів мяч після ошибки Симоненка і форвард вже пробивав у вільний кут із лінії штрафного майданчика, але не влучив. Все ж наприкінці зустрічі вирвати три очки могли і Карпати, і Арсенал. У львів’ян непоганий шанс мав Лукас, який класно закрутив м’яч із лінії штрафного майданчика у дальній кут, але мимо. А у гостей найактивнішим був Адійя, який ще раз намагався пробити Богатінова, але знову програв дуель кіперу.

Напевне, саме нічийний рахунок і буде найсправедливішим результатом цього поєдинку.

Володимир Крупчук, Football.ua

Карпаты - Арсенал К 1:1
Голы: Балажиц, 49 - Адийя, 28

Карпаты: Богатинов, Балажиц, Белый, Даушвили, Касьян (Гладкий, 65), Ксенз (Кополовец, 46), Ощипко (Пучковский, 46), Лукас, Пластун, Худобяк, Штилич

Арсенал К: Панькив, Матуку, Симоненко, Полевой, Леандро, Кобахидзе, Валяев, Старгородский, Шацких, Адийя, Гоменюк

Предупреждения: Штилич, Ксенз, Лукас - Матуку