Президенту Федерації футболу України п. Суркісу Г.М.

Президенту Професіональної футбольної ліги України п. Сафіулліну Р.С.

Відкритий лист від уболівальників ФК „Карпати” (Львів)

Звіряче побиття уболівальників „Динамо” нелюдами у погонах, що мало місце під час фіналу Кубку України, не залишило байдужими львівських уболівальників. Чимало фанів „Карпат” на власній шкірі відчули міць каральних кийків садистів у формі, адже львівські уболівальники допомагали підтримувати „Динамо” своїм київським друзям.

Дії дебелих неконтрольованих сучасних інквізиторів не залишають у нас сумнівів: злочинці повинні сидіти у в’язниці! Перетворивши футбольну святиню на гладіаторську арену, не зупинившись навіть перед беззахисною дівчиною, „силовики” довели, що свою місію вони вбачають не в запобіганню масових безпорядків, а у створенні таких ситуацій. Якщо варварів, які брутально знехтували нормами Конституції України, не покарати зараз, то вже невдовзі мирні громадяни боятимуться відвідувати футбольні матчі.

Інцидент на кубковому фіналі насторожує ще й з огляду на підготовку нашої країни до проведення матчів Євро-2012. Дії бійців „Беркуту” продемонстрували, що українські правоохоронці наразі не готові забезпечити порядок в стосунках з рідними уболівальниками, не кажучи вже про фанатів з інших країн, де яскраве шоу на трибунах та активне уболівання є нормою, а не вчинком, що через нього можна на все життя залишитись калікою.

Вимагаємо докласти усіх можливих зусиль, аби свавілля „силовиків” було покараним. Просимо не допускати на футбольні стадіони працівників „Беркуту”, аж поки розгляд „кубкового побоїща” не буде завершено, аби уникнути провокацій на трибунах. У подальшому ж наполягаємо на обмеженні кількості та повноважень бійців спецпідрозділів на стадіонах України.