Текст обращения приводится в оригинальном виде.

"Звернення до всіх фанатських рухів України.

Декілька місяців тому почали відбуватися закулісні ігри зі спробами створити всеукраїнське об'єднання вболівальників з залученням до нього основних людей з топових рухів країни. Одну з перших скрипок в цьому процесі відіграє такий собі Вадим Костюченко. В березні цього року Костюченка було обрано до нового Виконкому ФФУ. Слід зауважити, що крім нього в цьому виконкомі ще є багато цікавих особистостей, таких як закарпатський контрабандист та нардеп Ланьо (відомий в кримінальних колах на прізвисько "Блюк"), запорізький організатор тітушок Межейко (якого навіть суд визнав винним в організації безладів під час Євромайдану в Запоріжжі) і тому подібні персонажі. Але все ж давайте повернемося до Костюченка.

Отримавши посаду в ФФУ, він розпочав свою бурхливу діяльність зі створення зазначеного вище "об'єднання вболівальників". Так, в одній з соціальних мереж людьми, близькими до Костюченка, вже створений псевдофанатський паблік, куди запрошують долучатися людей з різних рухів. Крім того, хлопцям з деяких топових рухів (в тому числі і нашого) пропонувалися квитки та безкоштовні перельоти/поїздки на матчі збірної України до Іспанії та Словаччини. В планах цієї організації як мінімум очолити розподіл квитків на ігри збірної України як вдома, так і на виїзді.

Ми всі добре розуміємо, що нічого безкоштовного в цьому житті не буває. І якщо сьогодні вам хтось пропонує "просто так" злітати літаком в Європу, то завтра він почне у вас за це щось вимагати. В нас є тривала історія спілкування з Костюченком і ми добре пам’ятаємо, якими методами і як він працював. Для тих, хто не в курсі — сутички фанатів Динамо зі "службою безпеки" клубу безпосередньо на трибунах; випадки, коли на виїздах на сектори потрапляли привезені "туристи", а динамівські фанати залишалися поза стадіоном — це справа саме його рук. І це далеко не повний список. Також є інформація, що Костюченко займався збором тітушок на "антимайдан" у 2013-2014 роках. (нагадаємо, що тоді він займав посаду керівника Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА) І тому ще раз хочемо наголосити: ми не хочемо мати ЖОДНОГО відношення до будь-яких структур, до яких він має хоча б найменший стосунок.

Окремо хочемо звернутися до представників ВСІХ рухів України з проханням поширити наше звернення. Ми закликаємо ВСІ рухи ухвалити для себе наступне рішення: відмовитися брати будь-яку участь в цих структурах, які зараз з'являються, начебто, для "об’єднання всіх українських фанатів". Для чого це створюється, насправді, зрозуміти нескладно. Деякі особливо розумні діячі (а, можливо, це взагалі така загальнодержавна "політика") хочуть таким чином створити підконтрольний всеукраїнський "фан-клуб". Кінцевою метою якого, звичайно, буде зведення до мінімуму ризиків для нової влади зі сторони фанатів у разі якихось революційних процесів в країні. А вони, як ми бачимо, цілком реальні… Адже патріотів саджають, вчорашні сепаратисти приймають в раді рішення, вже дійшло до сутичок між фанатами та МУСОРАМИ, де останні діють як і раніше і т.д. А що вони для цього будуть робити – хтозна. Для когось знайдуть гроші та безкоштовні квитки, для когось будуть оновлені "бази даних", виклики на "розмови" і т.д.

Ми гідно себе повели під час Майдану. Нам вистачило розуму домовитись про тотальне перемир’я. Сотні наших побратимів воюють на сході. Дехто з них – отримав поранення. Хтось – залишився інвалідом на все життя. Дехто – загинув… Невже після цього всього ми дамо себе купити і будемо грати за правилами тих людей, через яких це все і відбувається з нашою країною?

Ми в свою чергу залишаємо за собою право змінювати своє ставлення з нейтрального та дружнього на менш позитивне до рухів, які братимуть участь в подібних "проектах".

З повагою, WBC".