Розіграш чемпіонату України з футболу, як і змагання з інших видів спорту, було призупинено на невизначений термін через початок чергового витку агресії проти нашої країни.

Команди зараз вимушені шукати безпечний прихисток для своїх гравців та персоналу, проте дедалі гостріше ставатиме питання набуття ігрової практики футболістами до завершення футбольного року.

Однією з досяжних опцій є оренда в інші клуби, а найбільшим попитом на трансферному ринку, який міжнародні футбольні організації привідкрили для України, користуються футболісти наших загальновідомих грандів.

У тому числі, до них відноситься бразильський нападник Тете, до вмінь якого зараз придивляються одразу два англійських клуби.

За словами британського журналіста Алекса Крука, Лестер та Саутгемптон зараз вивчають можливі варіанти співробітництва з талановитим виконавцем.

Однак, є доволі суттєва перепона на шляху цього можливого трансферу.

Річ у тім, що регламент англійської Прем’єр-ліги виключає можливість для підписання гравців безпосередньо за ходом сезону, із чого організатори змагань не мають намірів робити жодного виключення.

Таким чином, навіть якщо вищезгаданим клубам удасться домовитися з Шахтарем про перехід Тете, він зможе грати виключно у змаганні для гравців категорії U-23.

Нагадаємо, що за 28 матчів поточного сезону бразилець забив 10 голів та віддав дві гольових передачі.