Кожна з команд-учасниць української Прем’єр-ліги може розпочинати виступи в новому сезоні на свій власний розсуд відносно результатів, однак геть по-різному складались у них відчуття навіть від факту відсутності забитих м’ячів за підсумками першого туру. Для харківського Металіста 1925 зіграти внічию проти донецького Шахтаря без пропущених голів (0:0) було дійсно варте сенсації, а ось для одеського Чорноморця поразка від рівненського Вереса в дебютному після поверненні матчі Романа Григорчука на чолі клубу була потужним ударом по репутації (0:1).

Ці дві команди зійшлись між собою вже в другому турі, і знову футболісти Валерія Кривенцова виходили на поле НСК Олімпійський у самому серці столиці нашої країни з намаганням зачепитись за потрібну кількість очок. Навіть трохи пізніше вони розпочинали свою гру, аніж це було у випадку з "гірниками", проте від пекельного сонця все-таки не врятувало — команди дуже страждали від спеки за ходом усієї зустрічі, тож глядачі побачили видовище посередньої якості.

Особливо це стосувалось господарів, які немов би і не виходили з власної половини поля впродовж усього першого тайму. Чорноморець також виглядав трохи вайлувато, що вочевидь не подобалось його головному тренеру, проте гримати на підопічних від самого початку гри він не вважав за потрібне. Усе ж таки, "моряки" хоча б створювали якісь нагоди біля чужих володінь, накшталт моменту з влучанням у дальню стійку від Наумця під час пострілу з правого флангу штрафного ще на 13 хвилині матчу.

Потім було ще кілька спроб навантажити роботою голкіпера Мозіля у виконанні гостей, проте він тримався цілком упевнено навіть за серйозних викликів від Юсова чи Брагару. У відповідь на такі дії суперників господарі запропонували лише кілька передача в напрямку Борячука, які новачок команди безуспішно намагався завершувати дальніми пострілами. Грати в такому темпі Металісту 1925 було не рекомендовано, проте що до, що одразу після перерви харківський клуб не міг із себе нічого витиснути.

Аж раптом, влучання м’яча в руку Джеймсу під час прострілу з лівого флангу штрафного від Ременюка принесло команді Кривенцова ледь не єдину вірну нагоду забити м’яч у ворота суперників. Однак для цього потрібно було переграти Непогодова, який у минулому турі вже тягнув пенальті від суперників. Габлок у підсумку пішов тією ж стежиною, коли пробив у правий кут, а голкіпер виявився до цього готовим. Господарі не реалізували цю нагоду, а більше не вдалось створити жодній із команд.

На наступних вихідних харківський Металіст гратиме в гостях у дніпровського Дніпра-1, а одеський Чорноморець прийматиме петрівський Інгулець.

Металіст 1925 — Чорноморець 0:0

На 54-й хвилині Артем Габелок (Металіст 1925) не забив пенальті (воротар).

Металіст 1925: Мозіль — Шершень (Капінус, 79), Безуглий, Курило, Рудавський — Мартинюк — Русин, Бичек, Габелок, Ременюк (Дмитренко, 79) — Борячук (Д. Кравченко, 79).

Чорноморець: Непогодов — Салюк, Джеймс, Єрмаков, Селін — Політило, Плакса (Гладкий, 84), Наумець — Брагару (Філі, 78), Юсов (Штогрін, 78), Бобко (Кузик, 72).

Попередження: Джеймс