Оскільки Олександрія на минулому тижні вийшла переможцем із першого регіонального дербі в рамках нового сезону української Прем’єр-ліги, обігравши петровський Інгулець із рахунком 2:1, то своєрідною винагородою для неї стали кілька годин відпочинку, чого не було у тих самих "козаків", які також грали в звітній день, але проти харківського Металіста (-:-). Окрім того, футболісти Юрія Гури отримали також і можливість провести власну гру проти закарпатського Минаю в більш пізній часовий слот, що, із урахуванням спекотного завершення літнього періоду в України, було дуже приємним подарунком.

Важливою ця новина була також і для підопічних Володимира Шарана, які з легкістю могли б забути, як узагалі виглядає м’яч, через фактор відсутності офіційних поєдинків чи не найдовше з усіх учасників УПЛ — більше дев’яти з половиною місяців без футболу. І все через те, що закарпатський колектив, як вони самі й заявили, "не встигли належним чином підготуватись до початку сезону", що й стало в підсумку приводом для перенесення їхньої гри проти Львова, яка б мала відбутись посеред минулого тижня.

У Києві в цей день панувала доволі спекотна погода, тож від гравців не можна було вимагати суттєвих навантажень. Вони це розуміли й самі, тому на початку зустрічі радо перекочували м’яч у повільному темпі між зонами, аж допоки Минай не почав намагатись знаходити щастя в атаці за допомогою довжелезних переведень. Кілька таких спроб мали певні шанси на успіх, однак молодий нападник гостей Вишинський тричі примудрився програти дуель голкіпер Білику. На тлі цих намагань закарпатських футболістів господарі продовжували зберігати спокій.

Олександрія вдало тримала м’яч у власних ногах, і в підсумку забила власний м’яч без особливих для того передумов. Нємчанінов не зміг на ближній перехопити подачу з правого флангу від Калітвінцева на 23 хвилині, після чого Третьяков зупинив м’яч біля дальнього кута воротарського, і потім пробив повз голкіпера. У Володимира Шарана була нагода одразу після цього поговорити зі своїми підопічними під час перерви на пиття води, проте нічого путнього в атаці в першому таймі Минай більше не створював.

Узагалі, складалось враження, що гостям не вдасться надломити хід зустрічі навіть після перерви, бо в суперників на полі потрохи почали з’являтись шалено вмотивовані футболісти, які одразу ж заробляли картки, намагаючись виправдати довіру тренерського штабу в безкомпромісній боротьбі. Друга половина матчу для "поліграфів" проходила більш-менш спокійно, проте зрештою щось трапилось із їхнім захистом уже в компенсований час.

Закидання на лівий фланг штрафного з глибини не мало б створити проблем із перехопленням у Мірошніченка та Білика, однак захисник і голкіпер зрештою до м’яча так і не дістались, після чого юний Голуб пробивав у порожні ворота. І не встиг Минай як слід порадіти власному успіху й можливості здобути перший бал у чемпіонаті, як подачу все того ж Мірошніченка з правого флангу захисники перевели на ногу Цурікову перед власним штрафним, а Андрій шокував пострілом зі стрибку в ліву дев’ятку чужих воріт.

У наступному турі Олександрія прийматиме харківський Металіст, а закарпатський Минай гратиме домашній матч проти ковалівського Колосу.

Олександрія — Минай 2:1
Голи: Третьяков, 23, Цуріков, 90+2 — Голуб, 90+1.

Олександрія: Білик — Мірошніченко, Білошевський, Бабогло, Цуріков — Рибалка (Дришлюк, 77), Волошин (Авагімян, 46), Демченко — Калітвінцев, Кобзар (Гринь, 77), Третьяков (Шулянський, 72).

Минай: Бандура — Гончар (Паламар, 84), Горін, Нємчанінов, Трубочкін (Рогозинський, 68) — Хахльов (Голуб, 68), Вітенчук, Твердохліб (Колесник, 84) — Касімов (Воробчак, 63), Вишневський, Кулієв.

Попередження: Авагімян, Шулянський — Горін, Голуб