Цієї осені в українських кінотеатрах відбудеться прем’єра захоплюючої документальної стрічки “Нація футболу”, автором якої виступив режисер культового хіта українського кінопрокату “ЮКІ” Володимир Мула.

Нова картина створена Teleprostir Studio за підтримки Державного агентства України з питань кіно й Міністерства культури та інформаційної політики України.

Прем’єра “Нації футболу” у кінотеатрах запланована на осінь 2022-го року.

Трейлер:

Для авторів стрічки ексклюзивні інтерв’ю дали: Андрій Шевченко, Олег Блохин, Йожеф Сабо, Артем Мілевський, Олександр Зінченко, Олександр Шовковський, Руслан Ротань, Андрій Пятов, Леонід Буряк та інші зіркові імена українського футболу. Крім того, автори фільму отримали безпрецедентний доступ до ексклюзивних матеріалів, відзнятих за лаштунками матчів, а також архівних плівок і записів.

Назва фільму: “Нація футболу”;
Хронометраж: 90 хв;
Режисер та продюсер: Володимир Мула;
Автор сценарію: Микола Васильков;
Оператори: Олег Шевчишин, Станіслав Ткачов, Олександр Шевчишин;
Режисер монтажу: Андрій Луннік.

Саундтреком до фільму стала композиція гурту “Скай” “До кінця” у виконанні Олега Собчука.

Режисер та продюсер Володимир Мула:

“Проект “Нація футболу” — унікальний. Нам вдалося не просто зібрати найкращих футболістів України у одному фільмі, а й під цікавим кутом показати усі ті процеси та виклики, що стояли перед збірною у різні періоди становлення незалежності нашої країни. Країни, яка на наших з вами очах продовжує шалено об’єднуватися, люто протистояти ворогу та змінювати цей світ! Ми обов’язково зробимо усе, аби у такий непростий для країни час люди надихнулися, пригадали нашу історію та відчули неабияку гордість за українську націю!”.

*Володимир Мула — український кінорежисер, продюсер, Заслужений діяч мистецтв України. Працював на провідних українських телеканалах, зокрема ICTV, BBC Ukrainian. Висвітлював події міжнародного рівня – Олімпійські Ігри, Євробачення, Чемпіонати Світу та Європи з футболу.

У 2015 році зняв документальний фільм-подорож “Американська мрія”, а наступного року реалізував сиквел — про життя емігрантів за океаном під назвою “Американська мрія. У пошуках правди”.

У 2020 році режисер зняв стрічку “ЮКІ | Історія перемог вільних Українців”. Проект став найкасовішим документальним фільмом за усю історію вітчизняного кінопрокату.