Напружений тиждень із божевільною кількістю єврокубкових поєдинків не збирався зупинятись ні на мить навіть у вікенд, якщо, звісно, не брати до уваги Велику Британію, де найближчі десять днів буде панувати жалоба за Королевою. Українська Прем’єр-ліга тим часом поступово підійшла до початку вже четвертого туру нового розіграшу, відкривати який довірили львівському Руху та луганській Зорі, що зустрілись поміж собою у вечір п’ятниці на стадіоні Україна.

Гра останньої та першої команди турнірної таблиці була явищем доволі цікавим за змістом, проте подібна афіша навряд чи мала успіх на широкий загал. Утім, уболівальники, які вирішили приділити вільній час перегляду звітної грі, потім точно не пожалкували, бо віднайшли одразу кілька цікавих інтриг безпосередньо за ходом подій на власному полі.

Уже від самого початку було зрозуміло, що одноосібно панувати на чужій половині в атаці команда Патріка ван Леувена, не дивлячись на її статус фаворита, не буде. Рух хвацько відповідав організованим захистом на спроби вертикального футболу від суперників, тому гості фактично нічого не створили за всі стартові 45 хвилин. У атаці "жовто-чорні" показували себе лише зрідка, але момент Сапуги під завершення першої півгодини ігрового часу все ж таки добряче перевірив голкіпера Мацапуру, якому довелось на лінії фіксувати удар суперника головою з близької відстані.

Не дивлячись на вдале складання цього тесту, уже незабаром воротар Зорі припустився жахливої помилки, коли постріл усе того ж таки Сапуги, проте вже з дальньої відстані, був відбитий прямо на ногу Таллесу посеред штрафного майданчика. Несподіваним чином рахунок було відкрито господарями за лічені миттєвості до відходу на перерву, і вже точно ніхто не міг здогадатись наперед, що Рух підготував сюрприз і на початок другої половини гри.

На 48 хвилині Таллесу вдалось зачепитись за м’яч на лівому фланзі чужого штрафного, але йому одразу ж стрибнув у ноги той-таки Мацапура, тому арбітр без жодних вагань указав на позначку для пробиття пенальті. Покарання хотів виконувати Климчук, аде бразилець уперто зарікся пробити самостійно, тож улучний постріл у лівий кут у його виконанні все ж таки подвоїв рахунок як на табло, так і його особистим голам у цій грі.

Зоря, узагалі-то, вийшла на другий тайм відіграватись, тому доволі швидко пішла до чужого штрафного після другого пропущеного, та відшукала власний гольовий момент у вигляді результативної подачі Крістіана на Русина до центру штрафного. Легіонер гостей записав на свій рахунок уже четвертий асист цього сезону, проте для порятунку в цій грі і цього було замало його команді.

Тим паче, коли Таллес розігрався настільки, що був здатен шокувати Мацапуру пострілом у дальню дев’ятку зі входу до лівого флангу штрафного вже на завершення повної години гри. Після такого перформансу було не гріх і піти на заміну, що й зробив автор хет-трику в складі команди Кучука. Рух після цього продовжував тримати темп гри під власним контролем, а заміни від ван Леувена геть нічим не змогли цьому зарадити.

У наступному турі львівський Рух зіграє в гостях у рівненського Вереса, а луганська Зоря буде приймати криворізький Кривбас.

Рух — Зоря 3:1
Голи: Таллес, 41, 49 (пен.), 62 — Русин, 55

Рух: Паньків — Роман, Дідик, Слюсар, Лях — Федорчук, Сапуга (Довгий, 88) — Соломон-Отабор (Мисик, 88), Таллес (Притула, 76), Климчук — Карабін (Бойчук, 59).

Зоря: Мацапура — Данченко (Алефіренко, 83), Імереков, Батагов, Сміян — Нагнойний (Луньов, 60), Назарина, Булеца (Бражко, 46) — Крістіан, Русин, Чурко (Михайленко, 83).

Попередження: Дідик, Слюсар — Імереков, Назарина, Бражко, Мацапура