Українські вболівальники від першого кола нового розіграшу національної першості чекають, зокрема, на протистояння між дніпровським Дніпром-1 та харківським Металістом заради дійсно гучної вивіски, проте аж ніяк не менш цікавими стають подібні двобої, якщо до назви "жовто-синіх" додаються ще чотири цифри наприкінці. На початку цього футбольного року ані колектив Олександра Кучера, ані підопічні Валерія Кривенцова, не програвали в жодній із зустрічей, тож їхній двобій міг позбавити нас ще однієї команди з характеристикою "незламна".

Ранній часовий слот неділі робив цикл відновлення СК на тлі нещодавнього матчу Ліги Європи УЄФА проти нідерландського АЗ Алкмар (0:1) просто нестерпним. Команда Кучера фактично не мала навіть двох повних діб на набуття потрібних кондицій, хоча й забезпечила собі більш менш прийнятне місце проведення зустрічі проти Металіста 1925 на полі ужгородського Авангарду. Ключова властивість суперників, яка полягала в відсутності пропущених м’ячів, підштовхувала гостей скористатись напруженим календарем опонентів.

Не дуже цікавим був перший тайм цього поєдинку, бо спокійне ставлення дніпровського клубу до свого статусу фаворита протистояння призвело к тому, що футболісти Олександра Кучера не намагались створювати безліч гольових моментів, а ті, що мали місце, завершувались ударами від Артема Добвика повз площину воріт. Металіст 1925 у цей час будував цікавий варіант гри в захисті, за якого суперники не отримували простору на чужій половині, однак від того гра команди Кривенцова в атаці залишалась занадто сором’язливою.

Проте це було хоча б щось у виконанні гостей, бо вже після перерви ми навіть не бачили їх перед воротами Макса Валефа. Дніпру-1 у підсумку це допомогло зіграти черговий матч без пропущених м’ячів, а тим часом ми все ніяк не могли зрозуміти, за рахунок чого команда Кучера намагатиметься подолати чужий захист.

Дніпряни запрягали аж до завершення повної години ігрового часу, проте за лічені хвилини після цього вирішили долю матчу двома результативними пострілами. На 62 хвилині Адамюк скористався подачею кутового з лівого флангу від Амаша для власного удару головою, а трохи згодом Довбик одноосібно пробігся правим флангом контратаки зі завершальним ударом у дальній кут повз голкіпера.

Тиск Дніпра-1 після подвійного успіху не спинявся, а хедлайнером останніх хвилин став Балулі, який з’явився на заміну. Проте в підсумку забив не Фарес, хоча й мав для того кілька моментів, а Артем Громов, якому прострілом із правого флангу штрафного на 88 хвилині асистував Ігор Когут. На тому команди й розійшлись, хоча футболісти Кривенцова про завершення гри чогось подумали вже після перерви.

У наступному турі дніпровський Дніпро-1 зіграє в гостях у Львова, а харківський Металіст 1925 буде приймати ковалівський Колос.

Дніпро-1 — Металіст 1925 3:0
Голи: Адамюк, 62, Довбик, 66, Громов, 88

Дніпро-1: Макс Валеф — Танчик, Адамюк, Сарапій, Амаш — Піхальонок (Балулі, 79), Бабенко, Рубчинський (Громов, 70) — Назаренко (Когут, 70), Довбик (Горбунов, 85), Гуцуляк.

Металіст 1925: Мозіль — Жичиков, Безуглий, Курило, Рудавський — Мартинюк (Кравченко, 71) — Бичек (Русин, 71), Габелок, Капінус (Вачіберадзе, 67), Ременюк — Борячук.

Попередження: Танчик.