Осіння погода потрохи охоплює терени нашої країни, проте мальовничому селі Ковалівка на Київщині в звітній день погана погода була чужою. Місцевий Колос на власному полі зустрічався з харківським Металістом із цілим переліком амбітних цілей — зупинити серію суперників без поразок, продовжити власну, і вийти на першу сходинку турнірної таблиці за підсумками четвертого туру. Футболісти Олега Ратія, певна річ, із цими намірами суперників миритись не хотіли, тож нам було фактично гарантовано запекле протистояння.

Як і місцева погода, перша половина зустрічі виявилась напрочуд "сухою". Лише на перших хвилинах господарі поля агресивно накинулись на чужий штрафний майданчик, але пострілам Мілька та Мякушка зі середньої дистанції не вистачило вигадливості для того, аби переграти досвідченого Олександра Рибку. На ці загрози гості відповіли ударом у виконанні Підлепенця з правого флангу володінь довикликаного до національної збірної Волинця, але тоді м’яч узагалі пішов на трибуни.

На цьому — усе. Більшу частину першого тайму команди провели в боротьбі біля центральної лінії, яка, хоч і була безкомпромісною, але увагу взагалі до себе не привертала. Ситуація раптово могла змінитись, коли вже перед свистком на перерву Коркішко поцілив у поперечину на завершення подачі з кутового на лівому фланзі ударом головою, але навіть після відпочинку Металіст не зміг зберегти за собою атакувальний настрій.

Ярослав Вишняк, у свою чергу, кинув до бою Дениса Безбородько, який уже з першої спроби мав можливість відкрити рахунок, але не пробив Рибку зі середньої відстані ударом низом із-під захисника. Ковалівці намагались перетягнути гру до чужих володінь і в подальшому, однак суперникам удалось знову повернути їх бодай до центральної лінії, і в подальшому тримати, як їм тоді здавалось, на безпечній відстані.

Але зрештою Колос подолав цей оборонний редут під час швидкої атаки на 72 хвилині, і Болбат та Мякушко з другої спроби завершили свій розіграш перед штрафним із виходом №47 на ударну позицію на лівому фланзі, де він прибрав Підлепенця, а потім закрутив у дальній кут. Рибка ворота врятувати не зумів, як і його команда гру в цілому в подальшому.

Харків’яни багато нервували на останніх хвилинах, що зрештою вилилось для них у вилучення Каплієнка, який зчепився з Ісаєнком у зіткненні біля технічної зони. Шкутильгає дисципліна в колективі Ратія, як можна побачити за останніми турами.

Наступний футбольний вікенд ковалівський Колос проведе за гостьовим матчем проти харківського Металіста 1925, а харківський Металіст гратиме домашню зустріч проти донецького Шахтаря.

Колос — Металіст 1:0
Гол: Мякушко, 72

Колос: Волинець — Золотов, Новак, Гончаренко, Чорноморець — Мілько (Смирний, 65), Оріховський (Задоя, 83) — Ільїн, Болбат (Ісаєнко, 81), Мякушко — Попов (Безбородько, 46).

Металіст: Рибка — Романюк, Мизюк, Ралюченко, Каплієнко — Панасенко (Демченко, 85), Танковський (Багачанський, 71), Коркішко — Підлепенець, Прядун, Книш (Клименчук, 81).

Попередження: Смирний, Ісаєнко, Безбородько — Каплієнко

На 89-й хвилині був вилучений Олександр Каплієнко (Металіст) (друге попередження).