Досвід виступів на внутрішній та міжнародних аренах під час окремого взятого сезону для кожної з команд може бути геть різним, із чим повною мірою довелось зіштовхнутись дніпровському Дніпру-1 під час цьогорічної кампанії. На внутрішній арені колектив Олександра Кучера стартував безапеляційно потужно, здобувши перемоги в усіх зіграних матчах до міжнародної павзи, хоча й було їх на рахунку СК лише три — на один менше за середній показник у палаті. Однак у міжнародних змаганнях група Ліги конференцій УЄФА для одного з наших представників видається значно складнішою, аніж на те можна було очікувати.

Однак міжнародні баталії міжнародними баталіями, а готуватись до них дніпряни мали саме під час протистояння в рамках п’ятого туру української Прем’єр-ліги. Футболісти Олександра Кучера в рамках звітного футбольного вікенду завітали на львівський стадіон СКІФ, де їх радо зустрів місцевий Львів, у якого перед початком міжнародної павзи сталась визначна подія. Команда Олега Дулуба нарешті вперше перемогла в новому розіграші, здолавши закарпатський Минай (1:0), допоки переважна частина українських уболівальників уважно слідкувала за розвитком подій у баталіях між збірними.

Звітний поєдинок отримав виключно односторонній рух. Сподівання Львова зіграти на контратаках не мали під собою важливої складової — точності передач на хід Ничу, яких і без того було обмаль, так ще й переважну більшість забирали собі захисники дніпрян. Узагалі, роботи для оборони команди Кучера в цій грі майже не було, тому гравці обох флангів захисту спокійно себе почували на чужій половині поля.

Зрештою, Львів догрався до двох пропущених незадовго до перерви, коли Довбик та кампанія виключно знущались із суперників у чужих володіннях, а нападник тим часом оформлював гол та гольовий пас на Гуцуляка. Після такої потужної заяви щось протиставити футболістам гостей було просто неможливо. Дніпро-1 упевнено почав і другу половину зустрічі, яку вже за десять хвилин перервав сигнал "Повітряна тривога".

Довелось трохи зачекати, і зрештою навіть посунути початок матчу Металіст — Шахтар у розкладі трансляцій, але зрештою футболісти знову з’явились на газон у Львові, де вже добряче дощило, але гру все ж таки потрібно було закінчити. Дніпряни при цьому геть нікуди не квапились, та й не було в цьому потреби, бо дивна реакція Грисьо на фол збоку Бланко на 73 хвилині залишила господарів у меншості, і трохи згодом Гуцуляк добив їх завершенням контратаки.

У наступному турі Львів проводитиме домашній матч проти донецького Шахтаря, а дніпровський Дніпро-1 зіграє вдома проти луганської Зарі одразу після польського протистояння проти ліхтенштейнського Вадуца в Лізі конференцій УЄФА.

Львів — Дніпро-1 0:3
Голи: Довбик, 40, Гуцуляк, 45, 78

Львів: Пономаренко — Крушинський, Муравський, Вовкун (Р. Михайлів, 66) — Грисьо, Мильченко, Васильєв, Бойко (Никитюк, 62), Бусько — Нич, Бугай (Сасовський, 87).

Дніпро-1: Макс Валеф — Адамюк, Сваток, Сарапій, Амаш — Рубчинський (Горбунов, 61), Бабенко — Гуцуляк (Танчик, 79), Піхальонок (Громов, 69), Бланко (Балулі, 80) — Довбик (Когут, 70).

Попередження: Амаш, Бусько — Бланко.

На 73-й хвилині був вилучений Максим Грисьо (Львів) (грубе порушення).