Українська Прем’єр-ліга була готова перейняти естафету від міжнародних змагань на клубному рівні перед початком чергового вікенду. Зокрема, до перегляду вболівальникам було запропоновано матч у рамках шостого туру національної першості в Ковалівці, де Колос протистояв петровському Інгульцю в своєрідному дербі, яке вже встигли охрестити "сільським".

Команда Ярослава Вишняка прибула на гру з гарним кадровим резервом виконавців, однак не в надто гарному гуморі — минулими вихідними "колоски" втратили лідерську позицію в турнірній таблиці УПЛ за підсумками поразки від харківського Металіста 1925 (0:2), тож великим завданням для них було повернення колишніх позицій бодай на короткий відтинок часу. Суперники тим часом узагалі не знавали успіху в новому сезоні, тож підопічні Сергія Лавриненка, із участю одразу чотирьох номінальних флангових захисників у стартовому складі, планували надолужити втрачене.

Однак характер матчу в Ковалівці був таким, що його навіть у страшному сні не варто було згадувати. Дуже повільний футбол продемонстрували обидві команди, і що тут можна було казати, якщо першу спробу пробити по чужих воротах ми побачили лише після завершення половини першого тайму? Колос робив спроби перехопити ініціативу, проте зв’язати навіть дві-три передачі на чужій половині не міг. Щось подібне спіткало й колектив гостей.

На перерву ми відходили з гольовим моментом у Дениса Безбородька, який завершував на ближньому куті воротарського подачу з правого флангу від Зозулі ударом головою в падінні, проте Кучер на лінії відбив м’яч, і разом із тим його команда втримала ворота від найбільшої загрози за весь поєдинок. Після перерви Лавриненко, навіть не маючи достатніх резервів, усе одно зробив заміну першим, однак істотного впливу поява на полі нападника Сітала не мала.

Колос та Інгулець не грали від оборони за жодних обставин. Скоріше, їхнім просуванням до атаки заважала відсутність особливого бажання загострювати в гравців. Навіть ті, хто виходив на поле посеред гри, радше обирали передачі назад на партнерів, аніж намагались знайти когось у чужому штрафному. Зрештою, найбільшою подією вечора стала поява Олександра Алієва на трибунах стадіону, аніж те, що відбувалось на полі.

У наступному турі ковалівський Колос зіграє в гостях проти луганської Зорі, а петровський Інгулець відправиться на виїзд до дніпровського Дніпра-1.

Колос — Інгулець 0:0

Колос: Волинець — Зозуля, Новак, Чоботенко, Чорноморець — Мілько, Оріховський (Ісаєнко, 88) — Болбат (Попов, 65), Смирний (Ільїн, 64), Мякушко — Безбородько (Лисенко, 79).

Інгулець: Кучер — Нагієв (Сітало, 46), Павлов, Ченбай, Смоляков (Кравчук, 71) — Кучеренко, Саків — Одарюк (Марусич, 78), Кухарук (Клименко, 77), Сидоренко — Запорожець.

Попередження: Чорноморець, Оріховський, Зозуля, Лисенко, Мілько — Ченбай, Саків, Кухарук