Запит донецького Шахтаря до організаторів української Прем’єр-ліги щодо можливості перенесення гостьового матчу проти Львова, який мав відбутись для "гірників" поміж двома зустрічами проти мадридського Реала, було враховано, тож програма суботньої частини шостого туру національної першості виявилась на диво короткою. Виключно полтавська Ворскла та одеський Чорноморець були командами, які зіграли в цей день, проводячи чергову зустріч поміж собою в історії власних взаємин.

Погода в селі Минай, де й відбувалась звітна гра, була пречудовою, тож команди в ранньому часовому слоті могли вільно споглядати природу закарпатського регіону. Однак навряд чи їм це було цікаво, бо події безпосередньо на футбольному полі, на відміну від того, що ми бачили у виконанні Колоса та Інгульця напередодні, мали достатньо стрімкий розвиток. Номінальні господарі одразу спробували захопити ініціативу, і доволі швидко перейшли безпосередньо до створення гольових моментів.

Однак постійній спроби навісити до штрафного з флангів у виконанні футболістів Скрипника зрештою не отримали ніякого завершення, а натомість суперники відповіли шаленим пострілом Кузика з дальньої дистанції під поперечину, який довелось тягнути Різнику. Гра цими хвилинами гойдалась то в один бік, то в інший, але жодній зі сторін не вдавалось схилити перевагу на власну користь.

Ворскла за такого сценарію навіть примудрилась забити, проте невгамовний Сефері перебував у офсайді, коли завершував подачу Кузика з лівого флангу. Перша половина гри в підсумку так і завершилась "сухою" нічиєю, проте жодних шансів на подібний підсумок також і другого тайму команди своєю грою не залишили.

Сподівання справдились повною мірою, коли вже після перерви помилка голкіпера Варакути під час перехоплення подачі кутового з правого флангу завершилась ударом головою з меж воротарського від Чеснакова. Проте не встигли господарі порадіти власному успіху, як Бобко з другої спроби заштовхав м’яч у ворота з близької дистанції. Епізод із голом Чорноморця через можливий офсайд у автора забитого м’яча був складний навіть для VAR, а оскільки системи на матчі взагалі не було, то арбітрам довелось спиратись на власне чуття моменту.

Відкрита гра після обміну результативними ударами продовжувалась і надалі, тож команди жодним чином не дозволяли нам нудьгувати. Ворсклі та Чорнморцю не вдавалось встановити перевагу зі свого боку над суперниками, проте зрештою полтавці все ж таки зробили результативний випад на чужі ворота під завісу гри. Сефері ефектно приборкав м’яч у центрі штрафного, після подачі Толі з правого флангу на 88 хвилині, після чого розстріляв голкіпера суперників.

У наступному турі полтавська Ворскла зіграє в гостях проти харківського Металіста, а одеський Чорноморець проведе домашню зустріч проти криворізького Кривбасу.

Ворскла — Чорноморець 2:1
Голи: Чеснаков, 49, Сефері, 88 — Бобко, 52

Ворскла: Різник — Бацула (Толі, 72), Зайков, Чеснаков, Кравець — А. Кравчук (Козиренко, 72), Скляр, Юрченко (Нестеренко, 85), Олійник — Сефері (Челядін, 90+3), Степанюк (Марлісон, 90+2).

Чорноморець: Варакута — Путря, Єрмаков, Джеймс, Салюк (Бадібанга, 90+1) — Політило, Кравченко — Кузик, Бобко (Кубемба, 90), Брагару — Юсов.

Попередження: Зайков, Різник, Путря — Салюк, Кравченко.

На 90+4-й хвилині був вилучений Сергій Кравченко (Чорноморець) (друге попередження).