Поточний розіграш української Прем’єр-ліги яскраво характеризується тим, що більшість команд фактично відірвані від власної домівки, і лише кілька з них мають виключні можливості вряди-годи навідуватись до рідних спортивних арен. На цьому тлі поява футболістів Александрії на КСК Ніка заради проведення домашнього матчу проти криворізького Кривбасу була дійсно великою подіє для всієї Кіровоградської (чомусь до сих пір так названої) області.

Однак колектив Юрія Гури при цьому цікавив далеко не аспект можливості знову побачити рідні, хоча й досі порожні, трибуни. "Поліграфам" потрібно було вирішувати нагальні питання щодо стабільності здобуття необхідних результатів, із чи у них були помітні складнощі останнім часом. Здобувши дві перемоги поспіль на старті сезону, Олександрія потім влетіла харківському Металісту (1:3), після чого відбулась нічия проти полтавської Ворскли (0:0), а далі календар команди узагалі було зруйновано постійними перенесеннями зустрічей.

Як наслідок, проти футболістів Юрія Вернидуба, які взагалі в своєму дебютному сезоні УПЛ якимось чином не досягали переможних результатів, мав грати колектив, що не бачив м’яча в ногах в офіційних поєдинках більше двох попередніх тижнів та ще більший термін до цього. Зайвий раз говорити про те, що це була реальна нагода виправити власне становище для "біло-червоно-чорних", потреби не було. А останні дві нічиї проти луганської Зорі (2:2) та Миная (0:0) та й взагалі вимагали логічної розв’язки.

Варто було очікувати на те, що на полі ми побачимо запекле протистояння за три очки, проте натомість ми отримали несподіваний автогол від Хомченовського вже на самому старті зустрічі. Олександрія тривалий час не могла навіть перетнути центральну лінію, проте фактично за першої ж спроби подати з правого флангу Калітвінцев забезпечував би гольовий пас на Дришлюка, однак суперник вирішив зіграти трошки дотепніше, і грудьми перевів м’яч за гольову лінію, замість скидання до рук власного голкіпера.

Такий епізод було дійсно дивно побачити з огляду на доволі бадьорий початок гри у виконанні Кривбасу. Команда Вернидуба мала хороший момент авторства Татаркова ще до пропущеного м’яча, але той не переграв голкіпера. Утім, як і Хобленко з Опанасенком під час своїх спроб завершувати головою подачі з флангів надалі. Зрештою, гості мали певну перевагу в атакувальних діях, але запам’ятались до завершення першого тайму, передусім, травою руки в Хобленка, через яку нападник був вимушений достроково залишити межі поля.

Після перерви Гура вирішив підштовхнути свою команду до більш рішучих дій одразу двома замінами, і Олександрія відреагувала на це миттєвими спробами загострення. Затиснувши суперників до воріт, "поліграфи" на 60 хвилині вивільнили простір на правому фланзі атаки для гольової подачі Калітвінцева на голову Третьякову, що, теоретично, мало б закрити всі питання в цій грі.

Однак сталось трохи інакше. На 74 хвилині другу жовту за підсумком чергової відмашки від суперника отримав центральний захисник Олександрії Дячук, що мало призвести до збільшення кількості випадів збоку гостей. Але ті натомість нічого так і не створили в атаці, а Назар Волошин ще й примудрився під час перепалки з арбітром наговорити одразу на два послідовних попередження. Юрій Вернидуб реакції свого виконавця так і не зміг зрозуміти, а його команда тим часом утратила будь-які сподівання бодай на гол у черговому матчі.

У наступному турі Олександрія проводитиме домашній матч проти Львова, а криворізький Кривбас прийматиме петровський Інгулець.

Олександрія — Кривбас 2:0
Голи: Хомченовський, 7 (авт.), Третьяков, 60

Олександрія: Білик — Мірошніченко, Дячук, Бабогло, Цуріков — Демченко (Ковалець, 46), Дришлюк, Рибалка (Мельник, 78) — Калітвінцев (Шулянський, 88), Кожушко (В. Волошин, 46), Третьяков.

Кривбас: Сарнавський — Опанасенко, Ловрич, Стецьков, Якімець — Хомченовський, Капіч — Задерака, Татарков, Н. Волошин — Хобленко (Устименко, 40).

Попередження: Бабогло, Дячук, Рибалка, Волошин, Ковалець — Задерака, Устименко

На 74-й хвилині був вилучений Максим Дячук (Олександрія) (друге попередження).

На 81-й хвилині був вилучений Назар Волошин (Кривбас) (друге попередження).