Багато матчів української Прем’єр-ліги останнім часом переноситься через якісь незрозумілі логічні, чи цілком зрозумілі безпекові, проблеми, проте допоки чемпіонат нашої країни може бути зіграний, клуби домовились продовжувати боротись за найвищі місця в турнірній таблиці. Певна річ, що є ті, кому цей шлях удається пройти трохи краще за інших, у той час є й колективи, які потрохи ще дужче загрузають у внутрішніх проблемах.

Саме за таких умов здебільшого керівництва клубів іде на непопулярні, а іноді й узагалі непояснювані, кроки зі стабілізації становища. Наприклад, хто б міг очікувати перед початком цього футбольного року, що першою відставкою головного тренера вирішить займатись харківський Металіст 1925, та ще й робитиме це менш аніж за добу до відповідальної гри проти сусідів за турнірною таблицею в особі львівського Руху. Однак Валерій Кривенцов пішов, що змушувало його команду прийти до тями на тлі двох матчів без перемог.

Поки що, на тимчасовій основі керуватимуть харківським колективом Едмар та Олег Голодюк, які в звітній зустрічі вперше з’явились у тренерському тандемі на лаві запасних. Миттєвого покращення гри "жовто-синіх" ніхто не очікував, утім його й не сталось, однак і Рух натомість із власного боку не надто квапився користатись підвішеним станом суперників. Гра в першому, та й у другому таймі потому була аж занадто спокійна, і тільки випадкові моменти накшталт підрізання захисником господарів м’яча в стійку, після прострілу Габелка з правого флангу штрафного намагались нас забавляти.

Металіст 1925 був неквапливим у діях на чужій половині поля, тоді як суперники лишень зрідка переходили до позиційного наступу, хоча під час одного з таких заробили кутовий на лівому фланзі, подачею з якого перед чужим воротарським Таллес знайшов Довгого. Побігли відіграватись харків’яни після цього майже одразу, проте спочатку їм потрібно було щось зробити з перехідною фазою власних атак, бо доставляти м’яч до кордонів чужих володінь було аж занадто складно.

Безумовно відмінні нагоди мав Борячук для того, аби зрівнювати рахунок на початку другого тайму, проте передачі партнерів форвард неодмінно завершував пострілами абикуди, але лишень не в площину воріт. Оскільки ці гольові нагоди Металіст 1925 створював із великими труднощами, отримати ще один подібний епізод йому вдалось аж наприкінці ігрового часу. Знову змушені констатувати помилку голкіпера Юрія Паньківа, який на 89 хвилині не впорався з перехоплення подачі з лівого флангу від Бичека, пропустив м’яч собі за спину, і на дальній стійці Габелок ледь зумів переправити його за лінію головою з гострого кута.

У наступному турі львівський Рух зіграє в гостях проти петровського Інгульця, тоді як харківський Металіст 1925 прийматиме луганську Зорю.

Рух — Металіст 1925 1:1
Голи: Довгий, 33 — Габелок, 89

Рух: Паньків — Роман, Слюсар, Дідик, Лях — Довгий, Сапуга — Б. Бойчук (Мисик, 67), Таллес (Притула, 67), Соломон-Отабор (Руніч, 77) — Климчук (Карабін, 84).

Металіст 1925: Мозіль — Жичиков, Безуглий, Курило, Капінус — Мартинюк — Ременюк (Вендел, 82), Габелок, Кравченко (Дудік, 82), Дмитренко (Бичек, 63) — Борячук (Чирук, 76).

Попередження: Довгий — Курило