Черговий, уже дев’ятий за ліком, тур української Прем’єр-ліги добряче розігрався під час протистоянь на вихідних, тож навіть у перший день на новому тижні глядачі мали можливість віднайти для себе цікаві футбольні баталії. Розпочиналась доволі нерозгалужена програма з матчу на головній арені країни, НСК Олімпійський, на полі якої господарями виступав криворізький Кривбас тоді як петровський Інгулець вважався для нього за гостя.

Чим глибше ми поринаємо в календар нового сезону національної першості, тим запеклішими стають протистояння між командами, які до цього якимось незрозумілим чином не зуміли зачепитись бодай за одну перемогу. Станом на ранок звітного дня, таких у нас було три, і дві з них зустрічались поміж собою саме в рамках цієї зустрічі, що робило її непередбачуваною, а від того й цікавою.

Спраглість до здобутих балів — коли футболісти мають подібне відчуття, то воно одразу й становиться наочним безпосередньо на полі. Інгулець та Кривбас вирішили чимдуж бігти до воріт один одного вже з перших хвилин, а від того почали багато фолити в запеклій боротьбі за м’яч. Удалось навіть за таких умов розраховувати на створення першого гольового моменту, проте Смоляков, який останнім часом записався в бомбардири, не влучив у ворота зі вбивчої відстані на завершення подачі з правого флангу.

А потім, на двадцятій хвилині, пролунав сигнал "Повітряна тривога", який зупинив нашу гру на доволі тривали час. 1 годину 25 хвилин, якщо бути вже зовсім прискіпливим до деталей. За цей час футболісти могли й охолонути, тож після поновлення матчу поводили себе дуже обережно. Найбільш помітним гравцем на полі в заключній частині першого тайму був нападник гостей Максим Марусич, який зробив чимало спроб зачепитись за м’ячі на чужій половині, проте в найбільш відповідальний момент невдало скинув на партнера під час подачі до центру штрафного.

Окрім цього, форвард "козаків" мав відмінну нагоду на початку другого тайму, коли втік від самого центру поля віч-на-віч із голкіпером, але переграти Сарнавського на завершення епізоду не зумів. Дуже недоречною була ця невдача, бо вже за кілька хвилин на рівному місці за зіткнення з голкіпером у чужому штрафному було вилучено Смолякова, через що Колос був змушений догравати в меншості.

Кривбас незабаром цим удало скористався. Упродовж двох атак, починаючи від 72 хвилини, нападнику Роману Дебелку вдалось головою спрямувати м’яч у ворота суперників на завершення подач від Татаркова та Микитишина відповідно. Інгулець на подвійний постріл суперників відповів лишень одного разу, коли захист господарів за чисельної переваги примудрився проґавити у власному штрафному розіграш від Одарюка, Клименка та Кравчука. Однак більшого команда Лавриненка з власних атак не витиснула.

У наступному турі криворізький Кривбас зіграє гостьовий матч проти київського Динамо, а на петровський Інгулець очікуватиме домашня гра проти львівського Руху.

Кривбас — Інгулець 2:1
Голи: Дебелко, 72, 74 — Кравчук, 78

Кривбас: Сарнавський — Якімець, Ловрич, Семенов, Дібанго — Банада (Кораблін, 70), Капіч, Хомченовський — Задерака (Микитишин, 46), Дебелко (Устименко, 90), Татарков.

Інгулець: Кучер — Сидоренко, Павлов, Ченбай, Саків — Кучеренко — Запорожець (Блізніченко, 85), Клименко, Кухарук (Одарюк, 69), Смоляков — Марусич (Кравчук, 70).

Попередження: Сарнавський — Смоляков, Запорожець, Сидоренко

На 61-й хвилині був вилучений Артем Смоляков (Інгулець) (грубе порушення).