Черговий понеділок у реаліях українського життя проходив не без сигналу "Повітряна тривога", що в свою чергу зіпсувало вихідний розклад протистоянь у рамках Прем’єр-ліги. Зокрема, сирени заволали по всій вільній території країни під час матчу в Києві між криворізьким Кривбасом та петровським Інгулцем, тому старт зустрічі в сусідньому селі Ковалівка між місцевим Колосом та одеським Чорноморцем також довелось відкласти на відповідний період.

"Моряки" під орудою Романа Григорчука дуже прискіпливо вивчали дно турнірної таблиці національної першості за підсумком семи зіграних протистоянь, маючи статус одного з трьох колективів, які не здобували перемог до цього. Такі невтішні результати виступів суперників відкривали для "колосків" гарну нагоду для того, аби завершити власну невдалу серію без перемог, яка розтягнулась на три зустрічі.

Оскільки в матчі до цього ми почули сигнал "Повітряної тривоги", то звітний матч довелось пересунути на годину далі за сіткою телевізійних трансляцій. Утім, це ще була відносно мала ціна за безпеку футболістів, тож ніхто з представників обидвох сторін не був проти подібних заходів. Безпосередньо ж на полі гравці почали доволі жваво намагатись побудувати атаки в обидва боки, проте тривалий час ніхто не міг заспокоїти впорядкувати напад.

Оскільки Колос виявляв меншу зацікавленість у завершенні власних комбінацій, цю вільну роль на себе сміливо перебрали гості, і вже на 20 хвилині подача кутового з лівого флангу від Кравченка завершилась ударом головою на ближній стійці від Євгена Селіна. Допоки ми вираховували дату останнього влучного удару захисника "моряків" (більше десяти років тому, між іншим), команда Григорчука встигла як зменшити інтенсивність гри на чужій половині, так і відійти назад до захисту.

Було помітно, що одесити хочуть закритись в обороні остаточно, проте головний тренер постійно підштовхував їх користатись нагодами в контратаках. Завдячуючи помилкам гравців Колоса, Чорноморець легко міг розраховувати й на збільшення власної переваги за рахунком, проте, якщо не забивати виходи три-в-один, як це зробив Орест Кузик посеред першого тайму, нікуди далі їхати. Тим часом гра поступово перейшла в другу половину.

Вишняк відчував брак загострень від власних футболістів, які не виконали жодного пострілу в площину чужих воріт до перерви, тож на другий тайм за пошуками гольових моментів вирушив Денис Безбородько. Досвідчений нападник був заряджений на гол, проте зрештою втілив власний бойовий настрій лише в швидке попередження, після якого геть зник із наших радарів.

Тим часом його партнери нарешті почали створювати бодай щось усередині чужого штрафного, і один лишень Сергій Мякушко мав кілька класних нагод для голу, проте реалізація йому радше дошкуляла. Трохи більшу вдачу мав його партнер по команді Євген Смирний, бо саме його збив Кравченко на 72 хвилині в центрі власних володінь, після чого Оріховський не без проблем пробив повз голкіпера лівіше від центру воріт.

Догравав цю гру Колос в атакувальних діях, проте більше не загрожував чужим воротам, навіть після серії замін від Вишняка. А тут ще й наприкінці гри той самий Мякушко назбирав дві жовті картки, тож наступну зустріч пропускатиме через дискваліфікацію, а головному тренеру від того тільки головний біль. Як і Григорчуку, проте його більше хвилює подальша відсутність перемог.

У наступному турі ковалівський Колос зіграє домашній матч проти рівненського Вереса, а одеський Чорноморець гратиме в гостях у дніпровського Дніпра-1.

Колос — Чорноморець 1:1
Голи: Оріховський, 72 (пен.) — Селін, 20

Колос: Волинець — Золотов, Новак, Чоботенко, Ємець — Мілько (Ісаєнко, 68) — Ільїн (Д. Кузик, 81), Болбат (Оріховський, 58), Смирний, Мякушко — Попов (Безбородько, 46).

Чорноморець: Непогодов — Путря, Єрмаков, Джеймс, Селін — Політило, Кравченко — О. Кузик (Штогрін, 73, Філі, 88), Наумець (Бадібанга, 73), Брагару — Юсов (Гладкий, 73).

Попередження: Чоботенко, Безбородько, Мякушко, Смирний — Брагару, О. Кузик, Філі

На 90+1-й хвилині був вилучений Сергій Мякушко (Колос) (друге попередження).