Завжди запеклими є протистояння в Лізі чемпіонів УЄФА для донецького Шахтаря, і гра на виїзді проти шотландського Селтіка посеред звітного тижня (1:1) не стала виключенням для футболістів Ігора Йовичевича. Однак за доброю традицією після цих баталій "гірники" мають повертатись до справ у рамках внутрішньої першості, де вони й досі виключно наближались до дніпровського Дніпра-1 у турнірній таблиці, проте все одно не могли ніяк наздогнати колектив Олександра Кучера.

У матчі десятого туру Прем’єр-ліги "помаранчево-чорні" приймали на Арені Львів одного з найбільш непередбачуваних для них суперників останніми роками — Олександрію. Команда під керівництвом Юрія Гури ще рік тому зустрічала на початку серпня тоді ще підопічних Роберто Де Дзербі, і була серед провідних колективів, які завдавали поразки Шахтарю під керівництвом італійського фахівця (2:1). Певна річ, що Ігор Йовічевіч не мав особливого бажання піти шляхом свого попередника.

Проте втома гравців донецького колективу все ж таки була помітна наочно. Не встигли вони нав’язати суперникам власну гру, як ті відповіли ювелірним за точністю виконання пасом Сергія Рибалки до лівого флангу штрафного, який поміж ніг на Андрія Цурікова пропустив Кирило Дришлюк. У флангового захисника "поліграфів" у підсумку було достатньо часу для потужного прицільного удару в ближню дев’ятку, який залишив поза епізодом Анатолія Трубіна.

Відверто занервував Шахтар у ці хвилини, бо всі невдалі ігри проти Олександрії попередніх зразків розпочинались за схожим сценарієм. Тактикою ж гостей на далі була та сама поведінка, яку команда Йовічевіча обирала під час усіх матчів поточного розіграшу Ліги чемпіонів УЄФА. На диво, "помаранчево-чорні" доволі погано порались із власною фірмовою зброєю, і вже на 12 хвилині могли пропустити ще раз, якби Мірошніченка не підвела влучність під час виконання пострілу з правого флангу штрафного майданчика.

Лише після цього невдалого контрвипаду Олександрія зробили ставку на глибокий захист, а Шахтар завзято пішов ламати цей потужний блок. Зрештою, свої моменти "гірники" все ж таки віднаходили поміж лініями, і навіть забили посеред першого тайму зусиллями Мудрика, однак Зубков відігравав під порожні для партнера, попередньо опинившись в офсайді під час передачі до правого флангу штрафного.

Небагато моментів було в команди Йовічевіча, проте всі вони були доволі гострі. Зокрема, Кривцов на 36 хвилині мав нагоду відзначитись ударом головою, але завершив подачу від Михайла зі штрафного в глибині полем влучанням у голкіпера біля правої стійки чужих воріт. Можливо, Шахтар хотів би чинити тиск на суперників і надалі, проте всією країною пролунав сигнал "Повітряна тривога", через що команди були змушені перейти до бомбосховищ.

Ми майже дістались позначки в півтори години очікування поновлення гри, проте команди зрештою знову з’явились на футбольному полі заради того, аби продовжувати тішити нас власним виконанням. Донеччани точно не гаяли час в підтрибунному приміщені Арени Львів, бо одразу потужно зайшли до чужої половини, а вже на 42 хвилині сольне просування Тейлора правим флангом завершилось гольовим прострілом на Михайліченка на ближній кут воротарського.

Олександрія трохи зніяковіла на той момент від своєї невдачі, тож завершувала лічені хвилини до перерви під тиском суперників. Власне, як і починав колектив Гури другий тайм, бо, Шахтар, певна річ, не збирався зупинятись. Проте "гірники" інколи мчали настільки жваво, що випадково могли й подарувати суперникам на власній половині, що й зробив той-таки Михайліченко на початку другого тайму, але Трубін урятував команду від проблем у протистоянні проти Третьякова.

Помітно переважали суперників донеччани, тож, із високою ймовірністю, дійшли б до успіху трохи згодом. Однак робити це в меншості їм було вже більш складно. Лукас Тейлор на 56 хвилині вирішив, що може обійняти Мякушка в боротьбі в центрі поля обома руками та покласти на газон, за що був покараний арбітром другим попередженням.

Ігору Йовічевічу довелось стрімко робити заміни для стабілізації гри, на позитивний ефект від яких довелось ще відчутно довго почекати. У Олександрії була нагода перехопили контроль на станом справ на футбольному полі, проте спроб це зробити з її боку ми майже не бачили. Команді Гури в підсумку знову довелось повертатись до захисту, і на 82 хвилині "гірники" все ж таки знайшли свій момент.

Петряку вдалось розігнатись правим флангом із завершальним переведенням на Мудрика до штрафного. Михайло невдало зупинив м’яч, проте "подвиг" Сікана зрештою не повторив, прокинув повз Білика, і пробив у порожні ворота. На той момент здавалось, що в грі було поставлено остаточну крапку, проте на користь "поліграфів" ще грав залишок часу. Олександрія завалила чужий штрафний майданчик подачами з обох боків поля, і зрештою Бондар помилився під час перехоплення однієї з них, дозволивши Демченку з відскоку встановити остаточний рахунок.

У наступному турі донецький Шахтар проведе домашній матч проти петровського Інгульця, а Олександрія прийматиме ковалівський Колос.

Шахтар — Олександрія 2:2
Голи: Михайліченко, 42, Мудрик, 82 — Цуріков, 5, Демченко, 87

Шахтар: Трубін — Л. Тейлор, Кривцов, Бондар, Михайліченко — Степаненко (Матвієнко, 62) — Зубков (Петряк, 67), Бондаренко (Судаков, 61), Назарина, Мудрик — Сікан (Траоре, 62).

Олександрія: Білик — Мірошніченко, Мельник, Бабогло, Цуріков — Демченко, Рибалка (Волошин, 85), Дришлюк (Ковалець, 64) — Калітвінцев, Кожушко (Шулянський, 73), Третьяков.

Попередження: Л. Тейлор — Дришлюк, Демченко, Бабогло, Кожушко

На 56-й хвилині був вилучений Лукас Тейлор (Шахтар) (друге попередження).