Груповий етап Ліги чемпіонів УЄФА вже залишився позаду, проте українська Прем’єр-ліга надавала донецькому Шахтарю виключну нагоду ще раз відчути на собі потребу грати матчі посеред робочого тижня.

Суперником команди Ігора Йовічевіча в матчі дванадцятого туру національної першості став рівненський Верес, у протистояннях проти якого в чемпіонаті "гірники" постійно стикались із певними труднощами.
Однак цього разу "помаранчево-чорним" удалось уникнути необхідності екзаменувати оновлену арену "червоно-чорного" колективу під керівництвом Юрія Вірта, бо гра, хоча й була формально домашньою для Вереса, відбувалась на Арені Львів.

Цікавим нюансом на цьому тлі був той факт, що це саме Шахтар кілька днів тому на цьому ж стадіоні приймав петровський Інгулець (3:0), тоді як суперникам доводилось їхати аж із Києва на тлі витрачених ресурсів на подолання харківського Металіста 1925 (4:1).

Номінальні господі поля могли готуватись до різних сценаріїв у переддень до звітної гри, проте за будь-якої ціни команді Вірта потрібно було уникнути швидкого пропущеного м’яча, який міг одразу поховати будь-які сподівання навіть на можливий успіх. У цьому контексті момент із промахом Бондаренка з кількох метрів до воріт уже на другій хвилині, на завершення прострілу Траоре з лівого флангу, можна було вважати для Вереса нічним жахом, який раптово облишив рівненський колектив.

Однак не встигли футболісти Вірта прийти до тями, як опинились під тиском на власній половині поля без будь-яких сподівань на те, аби перехопити ініціативу в контролі над м’ячем. Шахтар демонстрував виключно рафіновану перевагу, не маючи істотних гольових моментів, проте й не даючи суперникам проводити власних атак у відповідь. За такої гри Верес протримався майже пів години ігрового часу, а потім одна лишень помилка Кльоца у вигляді фолу проти Судакова на лівому фланзі штрафного зруйнувала гру для господарів.

Мудрик не залишив шансів Когуту на порятунок воріт, пробивши в правий верхній кут, після чого Шахтарю не було важко завершити першу половину гри в контролі м’яча і так само розпочати й другий тайм. Усі намагання "червоно-чорних" провадити якісь дії у відповідь розбивались через мобільний блок від донеччан. А ті натомість забили ще й удруге на 65 хвилині зусиллями Криськіва, якому тонкою передачею до центру штрафного асистував Степаненко.

Розглядати окремо решту ігрового часу не було особливої потреби, бо Шахтар, як той кіт, награвся, і лишень позаяк виходив до чужої половини поля. Верес тим часом не створював напругу біля воріт Пятова, тож досвідчений майстер воротарської справи провів доволі спокійну зустрічі.

У наступному турі рівненський Верес гратиме в гостях проти Олександрії, а донецький Шахтар прийматиме луганську Зорю.

Верес — Шахтар 0:2

Голи: Мудрик, 30, Криськів, 65

Верес: Когут — Гагун, Мірошник, Вовченко, Пасіч — Кльоц (Курко, 77), Кучеров, Дахновський (С. Шестаков, 81), С. Шарай (Лебеденко, 69), В. Шарай (Сергійчук, 69) — Гайдучик (М. Шестаков, 69).

Шахтар: П'ятов — Михайличенко, Матвієнко, Кривцов, Бондар (Козік, 89) — Степаненко (Назарина, 66), Мудрик (Очеретько, 89), Судаков (Петряк, 66), Бондаренко, Криськів — Траоре (Сікан, 73).

Попередження: Кльоц, Степаненко.