З приходом нового головного тренера, багато що повинно було помінятись у Львові. А помінялось найголовніше – результат, який здобули львівські футболісти на власному полі. Сергій Ковалець виставив майже стандартний склад, з невеликими змінами. Так попереду з’явився Дмитро Гордієнко, а Павло Худзік грав лівого хава. В центрі поля «господарювали» Баранці і повернувся Ващук.

Цікавим фактом є залучення до команди Ковальцем психолога-шамана, як вже встигли його назвати у Львові. Про потойбічні сили говорити не будемо, але хороший психологічний настрій на гру в команди Ковальця (незвично яксось, але звикнемо) був.

Матч розпочався з двох ударів Касьянова, які особливої гостроти для воріт Львова не принесли. З обома добре справився Марущак. Потім Борис Баранець не зміг влучити головою в падінні по воротах. Ще мить і вже Гунчак провірив гарматним ударом зі штрафного пильність Марущака, якщо б влучив у ворота, невідомо, як це б закінчилось.

Далі продовжувалась серія помилок, взаємно неточних і несильних ударів у сторону воріт, які розминали воротарів. Наприкінці першого тайму трапилось пенальті. Сучков віддав на Платона з глибини, той пройшов у штрафну і на ньому сфолив Ващук. Геренда вказав на позначку. Вирок взявся виконувати сам потерпілий, але Марущака переграти не зумів.

У другому таймі три моменти втратив Гордієнко. Спочатку він пробивав з меж штрафного майданчика і не зміг переграти Налєпу, потім вийшов сам на сам, і цього разу вже не влучив у ворота, а на сам кінець, третій змарнований момент був після помилки захисника Харкова, який п’яткою віддавав пас партнеру, а там виявився зовсям не партнер, а Григорій Баранець, який згодом віддав на Гордієнка, а той… Навряд чи побачимо ми його у наступному матчі, хоча є один плюс – третій момент виник вже за позитивного для господарів рахунку. Панас «насліпо» віддав у штрафний майданчик, а там Павло Худзік з горем навпіл заштовхав смугастого в сітку.

Найреальніший момент забити у ворота Марущака втратив екс-карпатівець Аляксєй Сучков, після чого отримав «компліменти» від Михайла Стельмаха. Гунчак прорвався у штрафний майданчик і накинув на дальню стійку на Сучкова, а той з двох метрів пробив вище воріт, Марущак лише здалеку спостерігав.

Тож тріо Ковалець-Беньо-Ващук здобувають результат для Львова, але не варто забувати про те, що грали вони не з найсильнішою командою.

Іван Федик спеціально для Football.ua

ФК Львов
- ФК Харьков 1:0
Гол: Худзик, 69

ФК Львов: Марущак, Романюк, Жданов, Ващук, Федорчук, Баранец Г., Панас, Баранец Б. (Шевелюхин, 61), Кицута (Гальчук, 70), Худзик, Гордиенко (Полтавец, 90)

ФК Харьков: Налепа, Чеберячко, Городов, Паковец, Гунчак, Сучков (Белый, 71), Иванов, Касьянов, Рибейро (Пихур, 89), Платон (Козориз, 73), Милько

Предупреждения
: Романюк - Милько

на 38-й минуте Платон не реализовал пенальти (вратарь)