Якось непомітно минув черговий робочий тиждень, тому нам наставав час знайомитись із подіями вже двадцятого туру української Прем’єр-ліги. Перед початком основної частини матчів на вікенд відбувалась гра в Полтаві, де місцева Ворскла на власному полі приймала петровський Інгулець у доволі пікантному положенні в турнірній таблиці. Команди Віктора Скрипника та Сергія Ковальця розділяли всього два очки на користь "козаків", і геть не господарі зустрічі при цьому вдало розпочинали офіційні матчі в 2023 році.

Головний тренер "зелено-білих" продовжує шукати найліпші поєднання власних футболістів, і в цьому процесі він не мав наміру зупинятись і в звітній грі. До центру захисту Ворскли таким чином повернувся досвідчений Володимир Чеснаков, проте поруч із ним грав номінально фланговий захисник Василь Кравець. За умови розташування лівіше від нього Андрія Бацули, це трохи сповільнювало полтавців в атаці, хоча й манера гри суперників не потребувала аж надто великого поспіху.

Команди дуже багато боролись від самого початку протистояння, і за всією цією боротьбою взагалі не проглядалось будь-яке конструктивне пожвавлення біля чиїхось воріт. Скрипник при цьому дуже спростив гру власної команди, яка вантажила м’ячі на фланги атаки, і вже звідти намагалась розшукати гравців лінії атаки подачами чи передачами на загострення. Подібне виконання було доволі передбачуваним, тож суперникам не було складно перерізати випади господарів поля.

А тим часом кожна з команд почала втрачати бойові одиниці — спочатку через пошкодження знімати з гри довелось Козака, що звузило й без того невеликі можливості Інгульця в атаці. І майже одразу після того почав шкутильгати Юрченко, тож Ворскла також залишилась без одного гравця з відмінною футбольною думкою. Зрештою, перший тайм так і завершився без належних спроб загострення з обох сторін.

Робити заміни під час перерви не став жоден із керманичів, але вже на самому початку другої половини гри Ворсклі вдалось якісно виконати подачу зі штрафного з лівого флангу. Зусиллями Бацули м’яч було спрямовано на голову Павлюку на ближню, а той продовжив скиданням на дальню для Скляра, який залишив м’яч у воротарському під порожні ворота для Кравця. І допоки гравці Інгульця розбирались із вадами опіки суперників із власного боку, полтавці встигли відійти на власну половину для подальшої гри на контратаках.

Однак, оскільки потужного штурму від "козаків" ми так і не дочекались, Ворсклі було надано ледь не унікальну можливість провадити власні атаки й у подальшому в напрямку чужих воріт. Команда з Полтави змарнувала кілька перспективних швидких розіграшів невдалими діями в межах чужого штрафного, та й голкіпер Білик на лінії воріт виглядав значно краще за партнерів за захистом під час пропущеного м’яча. Проте команді Ковальця з того зиску було мало в плані здобутих очок.

У наступному турі полтавська Ворскла зіграє в гостях у одеського Чорноморця, а петровський Інгулець на власному полі прийматиме ковалівський Колос.

Ворскла — Інгулець 1:0
Гол: Кравець, 49

Ворскла: Ісенко — Пердута, Чеснаков, Кравець, Бацула — Павлюк, Челядін (Лопес, 88) — Кане (Олійник, 57), Юрченко, Сефері — Степанюк (Феліпе, 88).

Інгулець: Білик — Нагієв (Резепов, 72), Ковальов, Поспєлов (Сидоренко, 60), Клименко, Смоляков (Мельничук, 72) — Одарюк (Головкін, 59), Кучеренко, Кухарук, Козак (Козиренко, 31) — Марусич.

Попередження: Кане, Челядін, Пердута, Кравець — Козак, Козиренко, Мельничук, Марусич