Від матчу до матчу цими вихідними українські поціновувачу футболу наближались до головної події всього двадцять другого туру Прем’єр-ліги — двобою київського Динамо та донецького Шахтаря. Але обійти на цьому шляху ту ж саму зустріч поміж рівненським Вересом та закарпатським Минаєм було б дуже необачним кроком, оскільки обидві команди перебували в пошуках себе в підвалинах турнірної таблиці.

Колектив Юрія Вірта взагалі в другій частині сезону отримав славу такого, що не здатен здобувати перемог навіть за умов цілком пристойної гри. "Червоно-чорним" навіть удалось потрапити до історії національної першості за підсумком божевільної перестрілки з харківським Металістом тиждень тому (5:5), але й за таких умов команда не здобула омріяних трьох балів. А ось футболісти Володимира Шарана, навпаки, обіграли Кривбас (1:0), завдяки чому миттєво перестрибнули аж на чотири рядки в турнірній таблиці.

Оскільки обидвом командам потрібні були виключно три залікові бали для покращення власного становища в турнірній таблиці, запекла боротьба нам була фактично гарантована. Не дивлячись на спроби Юрія Вірта стабілізувати власний стартовий склад, дискваліфікації провідних гравців йому все ж таки заважали побудувати якісну гру команди в атаці. Минай тим часом стикнувся з проблемами з діями на завершенні власних широких випадів, тож у  підсумку команди видали доволі прісний перший тайм.

Події на футбольному полі міг щедро розбавити барвами, хіба що, голкіпер Бандура, бо за його участі відбулись два найбільш гострих моменти біля воріт гостей. Спочатку досвідчений гравець пропустив під ногою передачу Кравчука, після чого м’яч лише дивом прокотився повз ліву стійку в нього за спиною, а ближче до завершення першої половини Олександр на межі штрафного (а може й за межею, VAR на грі не було) перехопив закидання з глибини на хід Владиславу Шараю. Футболісти тоді довго сперечались, але навіть із повтору в трансляції остаточної відповіді на питання гри рукою важко було надати.

На це скупе різноманіття Минай відповів лише пострілом Кравчука зі штрафного незадовго до перерви, який витягнув дебютант УПЛ Ющишин не без помітних проблем. У другій половині натомість події одразу почали розвиватись якось більш швидко, і вже на 54 хвилині Блізніченко на центральному вході до штрафного завершив у дальній кут відскок від заблокованого прострілу Пасіча з правого флангу.

Шаран одразу почав робити заміни в якості реакції на пропущений його командою м’яч, і фактично одразу гостям удалось після того реалізувати свій гольовий момент. Простріл Гечева з правого флангу п’ятою на дальню стійку перевів Вишневський у центрі штрафного, а Твердохліб розстріляв ворота з близької відстані. Шкода, проте саме на цьому епізоді команди емоційно були спустошені, тож залишок хвилин до кінця гри від них марно було чекати на загострення.

У наступному турі рівненський Верес прийматиме Львів, а закарпатський Минай прийматиме харківський Металіст 1925.

Верес — Минай 1:1
Голи: Блізніченко, 54 — Твердохліб, 60

Верес: Ющишин — Г. Пасіч, Вовченко, Хондак, Лебеденко — С. Шарай, Курко, Кльоц (Шух, 81) — Блізніченко (Дахновський, 74), Гайдучик (Шестаков, 74), В. Шарай.

Минай: Бандура — Гончар, Ю. Кравчук, Чуєв (Булеза, 59), Нємчанінов — Горін (Шишка, 58), Вітенчук — Рогозинський (Трубочкін, 74), Твердохліб, Гечев — Вишневський (Коломоєць, 84).

Попередження: Г. Пасіч —  Горін.