Насиченими були дні посеред поточного тижня, навіть за умови відсутності єврокубкових змагань. Однак матчів української Прем’єр-ліги за цей час не було, тому організатори національних змагань вирішили приголомшити вболівальників одразу вісьмома зустрічами всього за дві доби. Розпочинати насичену програму двадцять третього туру "елітного" дивізіону чемпіонату України таким чином доводилось, зокрема, харківському Металісту та київському Динамо в матчі на полі стадіону Авангард в Ужгороді.

Звітна зустріч стала дебютною для Олександра Шовковського, який певний час буде заміняти Мірчу Луческу, допоки румунський фахівець відновлюватиме власне здоров’я, на чолі "біло-синіх". Проте кардинальних змін уже зі старту своєї тренерської кар’єри на високому рівні керманич-початківець робити не став. Динамо продовжувало витримувати темп гри зразка матчу проти Шахтаря тижневої давнини, ось тільки події на полі відбувались із урахуванням різниці в класі поміж "гірниками" та "жовто-синіми".

А отже кияни просто мали більше гольових нагод біля чужих воріт. І хоча Металіст і вийшов захищатись одразу в п’ять гравців оборони, проте це лише дозволило номінальним господарям звузити простір біля власних володінь. Завдяки цьому рішенню харків’яни не пропустили бодай у першому таймі, проте великі питання залишались щодо їхньої спроможності зіграти ще й на контратаках за таких умов.

Після перерви тренери зробили по одній заміні з власного боку, але подальший хід подій на полі зумовило вилучення Романюка, якого вилучили за "фол останньої надії" проти Кабаєва на межі власного штрафного, коли суперника запустили передачею на хід до лівого флангу атаки вже на 48 хвилині. Фактично всі плани команди Періци Огнєновича на цьому були зруйновані, тож Металіст був змушений відходити в глибокий захист.

Тиск Динамо зростав із кожною наступною хвилиною й зрештою харків’яни почали втрачати суперників під час позиційної опіки. Проте без ключового м’яча, який мав би відкрити не тільки рахунок, а й розкрити саму гру, було не обійтись. Постріл Сироти на 70 хвилині в цьому плані був дуже доречним, бо здалеку м’яч зайшов у праву дев’ятку, а команда Шовковського остаточно набула необхідної впевненості.

Подальші гольові дії "біло-синіх" — це наслідок саме того дальнього удару. На 76 хвилині Ваната взагалі ніхто не тримав у воротарському під час передачі з лівого флангу штрафного від Кабаєва. І навіть провал імені Попова на правому фланзі захисту за кілька хвилин потому, чим скористались Картушов та Прядун, не похитнув упевненість Динамо в перемозі. На першій компенсованій хвилині кияни закрили гру пострілом Вівчаренка з лівого флангу штрафного в ближній кут, і на тому все — Шовковський стартував із перемоги.

У наступному турі харківський Металіст зіграє в гостях у дніпровського Дніпра-1, а київське Динамо прийматиме полтавську Ворсклу.

Металіст — Динамо Київ 1:3
Голи: Прядун, 81 — Сирота, 70, Ванат, 76, Вівчаренко, 90+1

Металіст: Єрмолов — Романюк, Паті, Порох, Коррал, Картушов — Демченко, Ралюченко, Чайковський (Бойчук, 46, Наумець, 72), Панасенко (Багачанський, 60) — Прядун.

Динамо Київ: Нещерет — Тимчик, Дячук (Попов, 78), Сирота, Вівчаренко — Сидорчук, Андрієвський — Беніто (Діалло, 77), Буяльський, Волошин (Кабаєв, 46) — Ванат (Рамірес, 77).

Попередження: Прядун, Коррал, Демченко — Вівчаренко, Рамірес

На 48-й хвилині був вилучений Юрій Романюк (Металіст) (грубе порушення).