Протистояння в рамках двадцять третього туру української Прем’єр-ліги організатори змагань вирішили вмістити всього в два ігрові дні, тож інтенсивність подій була просто шаленою. Суботню частину програми при цьому відкривала дуже інтригуюча зустріч поміж луганською Зорею та одеським Чорноморцем у Києві на стадіоні Динамо ім. В. Лобановського в умовах, коли кожній із команд потрібно було здобувати максимум балів.

Колективу Патріка ван Леувена ці три очки були потрібні для продовження участі в перегонах, поки що, за другою сходинкою турнірної таблиці, тоді як футболісти Романа Григорчука начебто тільки встигли набрати належний темп на початку другої частини сезону, але завершували чергу протистоянь проти представників найбільш статусних клубів країни поразкою від полтавської Ворскли (0:1), одразу після якої ледь подужали Кривбас (2:3) та зрештою залишили зону перехідних матчів.

Однак цього разу "моряки" були змушені грати без одного із своїх, напевно, найкращих гравців у другому колі — нападника Даниїла Алефіренка, що безперечно нашкодило атаці команди Григорчука. А тут ще й суперники від самого початку матчу обрали тактику потужного тиску та постійного перебування на чужій половині поля, тож гості банально не могли вийти кудись подалі від власного штрафного майданчика. А якщо таким чином тиснути на Чорноморець на постійній основі, то рано чи пізно захист припуститься помилки.

Це підтвердив своїм перехопленням на лівому фланзі атаки Бражко на 16 хвилині проти Васильєва, після чого покотив до чужих володінь на Герреро, а той присоромив ще й голкіпера ударом поміж ніг. Після цього серед захисників "моряків" розпочався справжній розгардіяш. То Непогодов раптово візьме до рук передачу назад від свого ж партнера, то в черговій спробі пресингу від Зорі оборонці вчергове подарують м’яч опонентам. І це все при тому, що з точки зору дій у нападі команда Григорчука майже не створювала загрози чужим воротам.

Лише Зігі щось там намагався створити в плані індивідуальних дій на правому фланзі нападу, але на протилежному боці поля не було підтримки, тож і передачі до штрафного завершувати було нікому. У той самий час уже на 34 хвилині Чорноморець почав поступатись у два м’ячі за підсумком дальнього пострілу від Антюха з центральної зони в лівий кут чужих воріт. Лише під завісу першої половини гостям хоч щось притомне вдалось зробити в атаці, і це одразу був гольовий навіс із правого флангу від Бадібанги, який головою завершив Єрмаков.

Це був багатообіцяючий момент перед самою перервою, а вже після відновлення гри Чорноморець намагався власними атаками задавити суперників і до другого пропущеного. Усе було доволі перспективно в діях команди Григорчука, але завершення епізоди, що вдавалось створювати, не мали, тож і загрози воротам Сапутіна майже не існувало.

На відміну від Зорі, яка просто дочекалась чергової помилки від захисника, яким цього разу знову виявився Васильєв, але вже на лівому фланзі оборони, і Герреро повз нього пробіг аж до лицьової, звідки покотив під удар Русину, а той не схибив у напрямку дальньої стійки.

У наступному турі луганська Зоря зіграє домашній матч проти рівненського Вересу, а одеський Чорноморець прийматиме ковалівський Колос.

Зоря — Чорноморець 3:1
Голи: Герреро, 16, Антюх, 34, Русин, 79 — Єрмаков, 44

Зоря: Сапутін — Бутко, Імереков, Батагов, Вантух — Бражко, Шахов — Русин (Полегенько, 83), Булеца (Мишньов, 61), Антюх (Дришлюк, 82) — Герреро (Погорілий, 90).

Чорноморець: Непогодов — Салюк, Єрмаков, Гучек (Штогрін, 71), Путря — Кузик, Васильєв (Політило, 80), Демченко — Бадібанга, Авагімян (Войтіховський, 78), Брагару.

Попередження: Імереков — Авагімян, Гучек