Програму суботньої частини двадцять третього туру української Прем’єр-ліги продовжувало інтригуюче протистояння в Кривому Розі, куди в гості до місцевого Кривбасу навідалась Олександрія з сусідньої Кіровоградської області. При цьому завдання в колективу Руслана Ротаня на звітну зустріч було доволі цікавим та незвичним — суперники дуже хотіли б за підсумком гри наблизитись до єврокубкової зони, останній рядок у якій належав саме "поліграфам", що з восьми офіційних матчів у 2023 році сім завершували нічийним рахунком.

Перебіг подій у звітному протистоянні за таких умов здавався ледь не заздалегідь прогнозованим. Олександрія на звично важкому для цієї пори року газоні стадіону Гірник намагалась не форсувати події, хоча й зустрічала суперників подекуди блоком ледь не с чотирьох гравців атаки на чужій половині. Кривбас намагався відповідати схожими діями, тож далеко від центральної лінії обидва колективи відходили лише за поодинокими виключеннями.

Одним із таких можна було вважати момент на десятій хвилині, коли передачу з правого флангу від Калітвінцева Кулаков зупинив на ближньому куті воротарського, але його удар із розвороту миттєво заблокував Бескоровайний. Більше згадувати в першому таймі в плані загострень збоку обох клубів було нічого. А тим часом нападник Олександрії став героєм чергового епізоду, проте з жахливим для нього контекстом. Фол Луньова на 39 хвилині потягнув лише на попередження, але гравця "поліграфів" довелось миттєво замінити через серйозне пошкодження стопи.

Гості таким чином залишились без номінального нападника на вістрі атаки, а отже й чіплятись за м’ячі було нікому. Цю проблему команда Ротаня розв’язувала вже в другому таймі й на самому його початку була дуже близькою до якісної реалізації переваги в швидкості виконавців. Штрафний господарів поля засипали передачі різного ґатунку й воротарю Кліщуку кілька разів доводилось кидатись у ноги суперникам під час підготовки завершального удару з близької відстані.

Навіть у поперечину тоді поцілила Олександрія за підсумком раптового сходження з траєкторії подачі з правого флангу від Калітвінцева, але вчасно вразити чужі ворота так і не змогла. А потім Кривбас вийшов на поодинокий кутовий на правому фланзі, і одразу ж стало помітним повернення Ріфета Капіча до складу команди Вернидуба. Подача зі стандарту на ближній кут воротарського на голову Задераці була продовжена на дальню стійку, де самотнім залишили Стецькова.

Щось вигадати у відповідь "поліграфи" так і не змогли, а вже на 81 хвилині вони проґавили контратаку суперників через правий фланг, звідки до штрафного пішла передача Хомчеовського на Микитишина, а той із другої спроби переграв і захисників, і воротаря своїм завершальним ударом. Лише наприкінці компенсованого часу позиційна атака гостей отримала результативний підсумок у вигляді удару в дотик від Мірошніченка з правого флангу штрафного, але рятувати Ротаня від першої поразки було запізно.

У наступному турі криворізький Кривбас зіграє гостьовий матч проти петровського Інгульця, а на Олександрію очікуватиме виїзд у гості до Львова.

Кривбас — Олександрія 2:1
Голи: Стецьков, 65, Микитишин, 81 — Мірошніченко, 90+2

Кривбас: Кліщук — Понєдєльнік, Бескоровайний, Стецьков, Дібанго — Капіч, Татарков, Хомченовський — Микитишин, Луньов, Задерака.

Олександрія: Шевченко — Скорко, Бондаренко, Бабогло, Копина — Рибалка, Сігеєв, Михайленко (Мустафаєв, 71) — Калітвінцев, Кулаков (Волошин, 42, Мірошніченко, 70), Третьяков.

Попередження: Луньов, Хомченовський — Бондаренко