Повноцінний тур посеред тижня — для української Прем’єр-ліги така справа взагалі не є звичною, проте двадцять четвертому раунду поточного розіграшу національної першості нікуди було подітись. Сповненим запеклими протистояннями виявився перший ігровий день напередодні, проте й у другій частині програми, що налічувала тільки три матчі, було на що подивитись незаангажованим глядачам.

Зокрема, у селі Петрове в першому часовому слоті розпочинали своє протистояння петровський Інгулець та криворізький Кривбас — команди, які донедавна були сусідами за турнірною таблицею, але поступово колектив Юрія Вернидуба набрав обертів, а ось підопічні Сергія Ковальця, якби цікаво не розпочинали 2023 рік, подібним відзначитись не змогли. Проте щільність у турнірній таблиці наразі така, що шостий Кривбас за крок від зони єврокубків відділяли від одинадцятого Інгульця всього п’ять очок.

Команди в звітному протистоянні вирішили грати в дуже обережний футбол, на що нам красномовно натякала відсутність реальних моментів для забитих м’ячів аж до самої середини першого тайму. Саме тоді вперше перед чужим штрафним удалось зачепитись за м’яч у боротьбі номінальному нападнику Інгульця Резепову, але його дальній постріл приняла на себе поперечина. Хотілося б, щоб цей момент трохи розбурхав неквапливу гру, проте команди вирішили інакше.

Кривбас знову мав чимало проблем під час дій у завершальній третині власних атак, хоча цього разу наче й нічого не заважало команді Вернидуба бути більш наполегливою. Суперники щільно захищали ворота, проте з досвідом лінії нападу гостей можна було вигадати бодай-якісь спосіб обійти цей блок. "Козаки" в плані ініціативи помітно поступались, із чим Ковалець після перерви боровся одразу двома порціями подвійних замін із перервою в чверть ігрової години.

Але така дія його команді в підсумку лише нашкодила, бо на полі з’явився півзахисник Іван Головкін та за короткий відтинок часу назбирав пару попереджень та вже на 76 хвилині достроково залишив межі поля. Атакувальним діям господарів поля це нашкодило в дуже тендітний момент, коли Інгулець тільки-но встиг створити гольову нагоду за підсумком подачі кутового з правого флангу та завершального удару головою в дальню дев’ятку від Смолякова, із яким упорався воротар.

Уже під час наступного гострого епізоду Кривбас ледь не вперше акцентовано завершував власний наступ, а Луньов пострілом із правого флангу штрафного влучив у ближню до нього стійку. На цьому моменти команди Вернидуба себе вичерпали, якщо не рахувати влучання Задераки в свого ж партнера, Хомченовського, ударом із лівого боку чужих володінь у компенсований час, а перевага за кількістю гравців на полі так і не мала належної реалізації.

У наступному турі петровський Інгулець гратиме на виїзді проти львівського Руху, а криворізький Кривбас зіграє вдома проти київського Динамо.

Інгулець — Кривбас 0:0

Інгулець: Білик — Нагієв (Кухарук, 46), Поспєлов, Ковальов, Смоляков — Клименко, Кучеренко (Козиренко, 46), Коробенко (Головкін, 58) — Одарюк, Резепов (Марусич, 59), Козиренко.

Кривбас: Кліщук — Понєдєльнік, Бескоровайний, Стецьков, Дібанго — Татарков (Приходько, 72), Луньов, Капіч — Хомченовський, Микитишин (Дебелко, 80), Задерака.

Попередження: Поспєлов, Смоляков, Головкін — Татарков

На 76-й хвилині був вилучений Іван Головкін (Інгулець) (друге попередження).