Молодіжна збірна України незабаром розпочне свій шлях у груповому етапі ЄВРО-2023, у якому візьмуть участь 16 найкращих європейських команд вікової категорії U-21 та яке проходитиме з 21 червня по 8 липня у Румунії та Грузії.

За підсумками відбіркового циклу підопічні Руслана Ротаня посіли друге місце у групі H, відставши від Франції лише на три очки, а вже в рамках фінальної стадії континентальної молодіжної першості вони зустрінуться у квартеті B з однолітками з Іспанії, Хорватії та Румунії.

Football.ua знайомить вас з командою Іспанії U-21, яка стане одним із суперників молодіжної збірної України на ЄВРО-2023.


Іспанія U-21 у відборі ЄВРО-2023


У кваліфікації молодіжного чемпіонату Європи-2023 збірна Іспанії U-21 потрапила до групи С, у якій кожен із учасників провів по вісім матчів замість десяти. Причина в тому, що молодіжна збірна росії була виключена з турніру через воєнну агресію своєї країни на території України, тому склад групи було скорочено до п'яти команд.

Відбірковий етап не став великою проблемою для Іспанії U-21, яка підтвердила свій статус явного фаворита групи С, здобувши вісім перемог у восьми матчах, вирушивши у фінальну стадію ЄВРО-2023 як переможець свого квартету. 37 забитих голів та всього п'ять пропущених — наочна демонстрація у різниці класу між іспанцями та їхніми суперниками за відбірковою групою.


Тренер збірної Іспанії U-21


Відбірковий турнір у фінальний етап ЄВРО-2023 збірна Іспанії U-21 проходила під керівництвом Луїса де ла Фуенте, проте у грудні 2022 року фахівець очолив головну команду країни замість Луїса Енріке після невдалого чемпіонату світу у Катарі.

Змінив де ла Фуенте на посаді головного тренера молодіжної іспанської збірної Санті Денія, який до цього очолював юніорську команду. Головне його досягнення в якості тренера — тріумф на чемпіонаті Європи серед команд U-19 у 2019 році. 

Починав свою тренерську кар'єру Денія в 2009 році в штабі мадридського Атлетіко, проте з 2010 року він так і продовжує працювати в Королівській іспанській футбольній федерації, очолюючи протягом цього періоду команди різного віку, починаючи від U-16.


Склад збірної Іспанії U-21


Воротарі: Хулен Агіррезабала (Атлетік Більбао, 22 роки), Арнау Тенас, (Барселона, 22 роки), Лео Роман (Мальорка, 22 роки).

Захисники: Арнау Мартінес (Жирона, 20 років), Віктор Гомес (Брага, 23 роки), Ману Санчес (Осасуна / Атлетіко Мадрид, 22 роки), Хуан Міранда (Реал Бетіс, 23 роки), Хон Пачеко (Реал Сосьєдад, 22 роки), Маріо Гіла (Лаціо, 22 роки), Уго Гільямон (Валенсія, 23 роки), Айтор Паредес (Атлетік Більбао, 23 роки).

Півзахисники: Антоніо Бланко (Алавес / Реал Мадрид, 22 роки), Алекс Баена (Вільярреал, 21 рік), Оіан Сансет (Атлетік Більбао, 23 роки), Габрі Вейга (Сельта, 21 рік), Аймар Орос (Осасуна, 21 рік), Адріан Бернабе (Парма, 22 роки).

Нападники: Серхіо Гомес (Манчестер Сіті, 22 роки), Родріго Рікельме (Жирона / Атлетіко Мадрид, 23 роки), Абель Руїс (Брага, 23 роки), Серхіо Камелло (Райо Вальєкано / Атлетіко Мадрид, 22 роки), Родрі Санчес (Реал Бетіс, 23 роки), Андер Барренечеа (Реал Сосьєдад, 21 рік).


Найкращий бомбардир Іспанії U-21 у відборі на ЄВРО-2023


Найкращим бомбардиром молодіжної збірної Іспанії в рамках відбіркового циклу став Абель Руїс, який забив сім голів у восьми проведених матчах (602 хвилини).

На клубному рівні Абель захищає кольори португальської Браги, де є стабільним гравцем стартового складу. Цього сезону на клубному рівні на рахунку у 23-річного іспанського нападника 51 проведений матч, 12 голів та 7 результативних передач.

Портал Transfermarkt оцінює Абеля Руїса у 10 мільйонів євро.


Розклад матчів Іспанії U-21 та підготовка до групового етапу ЄВРО-2023


Перед фінальним етапом молодіжної континентальної першості збірна Іспанії провела три товариські поєдинки, два з яких проти однолітків із Франції (0:0) та Швейцарії (3:2) відбулися ще у березні цього року.

У своєму останньому спарингу за 13 червня Іспанія U-21 зіграла внічию з молодіжною командою Мексики, обмінявшись забитими м'ячами під час зустрічі (1:1).

Безпосередньо на фінальному етапі ЄВРО-2023 серед команд U-21 іспанці стартують поєдинком проти однієї з господарок турніру — Румунії. З Україною підопічні Санті Денії зустрінуться вже у заключному турі групового етапу.