Цього року жодного літнього міжнародного форуму на "дорослому" рівні в межах Європи не було передбачено, проте це жодним чином не означало, що ми залишатимемось без великої гри одразу після останнього матчу кваліфікації до чемпіонату Європи-2023. Саме час було розпочинати пригоди команд-учасниць фінальної частини молодіжного європейського турніру, який цього разу приймали спільними зусиллями Грузія та Румунія.

Безперечно, українського глядача цей турнір цікавив передусім через участь наших хлопців віком до 21 року, який вони мали ще на момент початку кваліфікаційного раунду. Руслан Ротань узяв із собою на змагання дуже амбітний та навіть де в чому зірковий склад виконавців, які вже встигли заявити про себе навіть на великому рівні, проте проблема полягала в тому, що суперники за групою в особі Хорватії, Іспанії та Румунії також могли похизуватись тотожними характеристиками.

Власне, розпочинали ми свій шлях саме проти "картатих", тож часу на розгойдування особливо не було. Колектив Драгана Скочича мав цілком пристойний набір виконавців, за яким все доволі активно полюють провідні команди Європи, тож цей форум і для хорватів був свого роду ярмарком талантів. А отже й боролись вони дуже завзято, хоча ми й прагнули захопити ініціативу від самого початку зустрічі.

Однак проблемою "молодіжки" України за ходом усієї цієї гри був центр поля, а саме взаємодія гравців у цій зоні. Добре, що вдалось забити гол уже на 19 хвилині фактично з напівмоменту за участі Кащука, який перетворив звичайний пас Бондаренка на правий фланг швидкої атаки на видовищний гол із центру штрафного ударом під праву стійку на завершення свого дриблінгу. А ось далі вже почали з’являтись проблеми.

Більшу частину ігрового часу до перерви "синьо-жовті" не те щоб намагались грати від захисту, а радше в них не залишалось іншого вибору, аніж так учиняти, через велику кількість помилок під час виходів до чужої половини. Та й позаду в захисті пресинг від Хорватії давався в знаки не найкращим для нас чином у вигляді постійних пересувань за крок від неприпустимої помилки. Добре, що Трубін на останньому рубежі діяв надзвичайно стабільно, а суперники не квапились використовувати власні гольові нагоди.

У другому таймі особливих передумов для зміну стану справ на полі не було через відсутність замін від Ротаня, однак тільки-но гра встигла поновитись, як ми одразу забили другий м’яч. Невгамовний Кащук виклав подачу з правого флангу штрафного на голову Сікану, який удало кивнув у бік дальньої стійки чужих воріт. А це вже солідна перевага, а це вже зовсім інший футбол.

Хорвати одразу після другого голу неначе зірвались з місця та понеслись у напрямку наших воріт. Довелось їх зупиняти за будь-яку ціну, а також із певною долею везіння. І якщо Максим Таловєров у центрі захисту більшу частину м’ячів, що летіли до нашого штрафного, забирав на себе, то на 62 хвилині вже поперечині довелось долучатись до гри, коли Стойкович у дотик замикав скидання головою від Фрігана з правого флангу воротарського.

Добре, що подібних моментів, окрім випаду Бельйо з подвійною стінкою з партнером на 75 хвилині, було не так уже й багато, бо можна було й занервувати. Насправді, проблеми з центром поля нікуди не поділись і після перерви, продовжуючи переслідувати нас за ходом гри. Із цим ще потрібно буде щось робити, бо й заміни не дуже стабілізували гру. Проте хорвати були з гарячими головами, тож уже після першого пропущеного було помітно, як вони розгубились.

У наступному турі Україна гратиме проти Румунії так само в Бухаресті, але на стадіоні Стяуа, а Хорватія протистоятиме Іспанії на цій самій арені.


ЗАБИРАЙ БОНУС 2500 ГРИВЕНЬ ВІД VBET — ПРЕМІУМСПОНСОРА ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ

Україна U-21 — Хорватія U-21 2:0
Голи: Кащук, 19, Cікан, 48

Україна U-21: Трубін — Сич, Батагов, Таловєров, Вівчаренко — Бондаренко, Бражко (Желізко, 83) — Кащук (В’юнник, 71), Криськів (Очеретько, 70), Брагару (Назаренко, 62) — Сікан (Судаков, 83).

Хорватія U-21: Котарські — Сігур, Франьїч, Перкович, Чоліна (Шего, 58) — Булат, Пршир (Годжа, 84), Качавенда (Стойкович, 58) — Батуріна — Бельйо (Шимич, 84), Фріган (Відович, 73).

Попередження: Качавенда, Стойкович.