Незважаючи на постійні повітряні тривоги, другий "воєнний" сезон української Прем’єр-ліги продовжує набирати обертів. За календарем ми відзначали початок другого туру національної першості, однак остання гра суботи була змушена суттєво, аж на 1 годину 15 хвилин, розпочатись пізніше заздалегідь запланованого часу. Не пощастило в цьому плані Олександрії та харківському Металісту 1925, яким цього дня доводилось виходити на поле КСК Ніка в, напевно, найпізніший час початку офіційної зустрічі з моменту початку повномасштабного вторгнення.

Утім, може воно й на краще, оскільки в першій зустрічі звітного дня ми тільки й робили, що говорили про пекельні погодні умови. А тут — мальовнича Олександрія та приємно-прохолодний літній вечір. Щоправда футбол від команди Руслана Ротаня був шаблонним до попередніх матчів у виконанні "поліграфів".

Господарі знову віддали м’яч суперникам і ті дійсно виглядали агресивно в першій чверті ігрової години. Момент Русина на 12 хвилині був один із найгостріших за цей час, однак у підсумку жодний із його дальніх ударів до перерви не зміг захопити Микиту Шевченка зненацька. Що ж до дій "поліграфів" у нападі, то вони більше покладались на стандарти у виконанні Калітвінцева, яких у певний момент гри стало настільки багато, що аж за край.

Як наслідок — прийшов гол. Навіс від Владислава з кутового на лівому фланзі спробував у дотик завершити Бабогло, але вийшло лише проштовхнути м’яч поближче до воротарського, де зачепився Шулянський. Другий гол у другому матчі поспіль для півзахисника, якому ці м’ячі раніше давались дуже важко. Для його ж команди це був лише сигнал до повернення до захисту власних володінь, від яких Олександрія в цій грі дуже рідко відходила.

У другому таймі мало що змінилось. Шулянський був близький до дублю вже на перших хвилинах, коли завершував простріл Калівтінцева з правого флангу, але голкіпер Мозіль витягнув м’яч із дальнього кута. На цьому обмежений перелік гольових моментів на обидві команди себе фактично вичерпав. Далі на нас чекала майже година прагматичного футболу імені Ротаня, яка завершилась для його команди вже другою перемогою на старті сезону. Як бачимо, жодні жарти про "миролюбність" "поліграфів" наразі не доречні.

У наступному турі Олександрія зіграє гостьовий матч проти донецького Шахтаря, а харківському Металісту 1925 доведеться гостювати в київського Динамо.

Олександрія — Металіст 1925 1:0
Гол: Шулянський, 38

Олександрія: Шевченко — Копина, Логінов, Бабогло, Смирний (Савченко, 73) — Сігеєв, Плакса (Калюжний, 64) — Калітвінцев, Беляєв (Скорко, 88), Шулянський (Авагімян, 64) — Кулаков (Андрейчук, 73).

Металіст 1925: Мозіль — Жичиков, Є. Ткачук, Безуглий, Капінус — А. Ткачук (Чирук, 86),  Габелок, Бичек (Вачіберадзе, 66) — Русин, Сидоров, Юсов (Арі, 61).

Попередження: Кулаков, Сігеєв — Безуглий, Є. Ткачук