У щасливому 13-му турі команди у Львові назабивали достатньо. Хоча більшість м’ячів залітали у ворота суперників ще у першому таймі, у другому всі очікували на продовження «банкету».

На перший і другий тайм команда Львова вийшла під пісню Океану Ельзи «Все буде добре» (так було і в матчі проти Харкова), а окрім того лише цю групу було чутно на стадіоні. Або у клуба підписаний з групою Вакарчука контракт, або закінчились компакт-
диски, залишився один:-).

У складі Львова відбулись деякі зміни у порівнянні з матчем проти Сталі та Зорі з Харковом. Появився на лівому фланзі захисту Гальчук замість Кіцути, а Панас відправився на свій фланг, ну і у воротах стояв капітан Марущак, для якого цей тур залишиться в пам’яті надовго. У Таврії на поле, звісно, вийшли екс-карпатівці Ідахор та Шмаков. Останній грав на позиції лівого захисника, хоча його постійне амплуа – півзахисник.

Гоменюк на перших хвилинах матчу заробив пенальті, коли увірвався в штрафний майданчик і був збитий. Вболівальники, ясна річ, не були солідарні з арбітром. Всі відразу пригадали, як Марущак парирував пенальті в грі проти Харкова, але цього разу бив Ковпак, і розвів воротаря з м’ячем по різних кутах.

Ще у першій 15-хвилинці рахунок подвоївся. Ващук зі Ждановим натворили для свого голкіпера справ, і Марущак не зміг вибити м’яча з-під ніг Ковпака, який зробив дубль, а от на кульбіти вдруге сил мабуть не вистачило.

Далі львів’яни вирішили відігратись, а як інакше, якщо трибуни женуть команду вперед, хоча й в глибині душі вже ставили на ній хрест в цьому матчі. Здобувши право на небезпечний штрафний у львів’ян пробивав Ващук. Влад акуратно обвів стінку (чи, то просто Дикань «класно» її побудував) і по-більярдному відквитав один м’яч. Відчувши смак крові львів’яни почали пресувати суперника, а Таврія очікувала перерви і грала на відбій.

Одна з таких подач на фарт, була розрахована на ривок Марущака, який на м’яч пішов, хоча й бачив, що не встигає, а м’яч по дорозі зачепив Гоменюка і перелетів через кіпера воріт. Мар’яну залишалось тільки взятись за голову.

Виручати Марущака, щоб вселити в нього хоча б якусь впевненість взявся Ващук. Влад пробив здалеку, Худзік пропустив, а Гордієнко розстріляв Диканя.

У другому таймі Панас і Гордієнко не замкнули простріл Ващука, а потім вже Влад пробив зі штрафного, але вдруге провести Диканя не вдалося.

Потім помилка у передачі Бориса Баранця і Романюк змушений знешкодити контратаку суперника ціною жовтої картки, а в нього вже одна була, і команда Ковальця залишилась в меншості. Жовту отримав і Полтавець, який за негативного рахунку вирішив потримати м’яча на голові, але його обікрали, покарали, і він був змушений фолити.

На останній хвилині захисники Львова зняли всі питання про переможця і заспокоїлись. Від беків городян м’яч відлетів і Артеменко встановив кінцевий рахунок.

Варто зазначити, що на львівській команді лежав якийсь тягар за результат, адже було кілька нагод пробити здалеку, а вони віддавали передачі (в кращому випадку) чи просто супернику. Федорчук намагався пробивати, але в нього не виходило. Так відразу й не придумаєш, кого в складі Львова назвати кращим, напевно, Ковальця.

За старання можна нагородити компліментами гравців Львова, а от за дворовий футбол і постійне підставляння Ващука – команді Ковальця мінус. Влад не встигав підчищати після того, як партнери помилялись.

На львів’ян очікують в першому колі два важкі матчі. Спочатку виїзд в Київ до Динамо, а потім львівське дербі проти Карпат.


Іван Федик (Львів), спеціально для Football.ua

ФК Львов - Таврия 2:4
Голы: Ващук, 25, Гордиенко, 39 - Ковпак, 4 (с пенальти), 15, Гоменюк, 32, Артеменко, 90

ФК Львов: Марущак, Романюк, Гальчук, Федорчук, Баранец Г., Худзик, Гордиенко (Котенко, 84), Баранец Б. (Полтавец, 68), Панас, Жданов (Шевелюхин, 70), Ващук

Таврия: Дикань, Хайдучек, Шмаков (Донец, 78), Ковпак, Идахор, Гоменюк, Зборовский (Гигиадзе, 56), Маркович, Ференчак (Артеменко, 45), Йокшас, Галюза

Предупреждены: Б.Баранец, Романюк, Полтавец - Дикань, Гоменюк, Ференчак

Удален: Романюк, 63