Гаряче літо поступово наближається до свого завершення, а події в українській Прем’єр-лізі натомість тільки набирають обертів. Перед початком чергових вихідних ми підійшли до четвертого туру національної першості, за підсумком якого вже можна буде робити певні висновки щодо актуального стану команд-учасниць змагань.

Ось, наприклад, щодо подальшої долі новачків "елітної" першості, черкаського ЛНЗ та житомирського Полісся, узагалі не було жодного розуміння, адже обидві команди грають у непоганий футбол, однак до очної баталії на черкаському стадіоні Центральний підходили з усього однією перемогою на власних рахунках.

Саме тому боротьба поміж колективами Олександра Ковпака та Юрія Калітвінцева й вийшла такою запеклою вже з перших хвилин. А тут ще й розжарене сонце відверто не жаліло футболістів, що з’являлись на полі в другому з можливих часових слотів. Це робило нашу гру помітно неквапливою, проте навіть за таких умов без цікавого видовища ми не залишились.

Полісся спробувало захопити ініціативу від самого початку зустрічі, проте якісних моментів біля чужих воріт створити не змогло. На вістрі атаки житомирян сумлінно працював бразильський новачок Аріелсон, однак його перші спроби пробивати по воротах суперників в УПЛ помітного успіху не мали.

Щодо гри ЛНЗ в атаці нам також майже нічого було сказати, адже господарі вирішили грати через довгі передачі, за які ще треба було чіплятись єдиному гравцю на вістрі атаки команди Ковпака — Максиму Прядуну. Форвард мав із цим проблеми, тому свій найкращий момент отримав лише під дуже гострим кутом на лівому фланзі штрафного, та пробив у підсумку у воротаря.

А вже після перерви його замінили на Нича, бо ЛНЗ, вочевидь, хотів більше м’язів попереду, тоді як суперники випустили габаритного Будківського й перейшли на суто вертикальні загострення. У підсумку, на 51 хвилині перед штрафним господарів Аріелсон розвернувся на прийомі передачі Козака та прицільно пробив під ліву стійку чужих воріт.

Забитий м’яч допоміг Поліссю вийти вперед за рахунком, проте майже миттєво друге попередження за підкат на лівому фланзі захисту проти Віталія Бойка отримав Шаповал, тож житомиряни вчергове були змушені миритись із думками про гру в меншості. А тоді ще тривала тільки 53 хвилина, тож часу в ЛНЗ було вдосталь.

Однак напад команди Ковпака цього дня працював не на повну свою потужність, і, як підсумок, нічого колектив із Черкас попереду так і не створив до того моменту, як отримав у свої ворота другий м’яч. Це Кушніренко головою завершував подачу штрафного з лівого флангу від Козака, влучив у поперечину, а рикошет від неї пішов у спину Пенькова, що забезпечило відскок м’яча за лінію воріт.

Прикрий автогол свого воротаря ЛНЗ компенсував за рахунок непоганої подачі Тищенка з лівого флангу на голову Шестакову, проте створити більше гольових нагод господарі так і не зуміли.

У наступному турі черкаський ЛНЗ зіграє вдома проти харківського Металіста 1925, а житомирське Полісся здійснить мандрівку до Олександрії.

ЛНЗ — Полісся 1:2
Голи: С. Шестаков, 87 — Аріелсон, 51, Пеньков, 83 (авт.)

ЛНЗ: Пеньков — Насонов (С. Шестаков, 56), Лопирьонок, Муравський, Савін — Хамелюк — Наумець (Норенков, 76), В. Бойко (Копил, 64), Олійник, Пасіч (Тищенко, 63) — Прядун (Нич, 46).

Полісся: Д. Бойко — Кравченко, Чоботенко (Гітченко, 74), Крушинський (Огіря, 46), Шабанов, Шаповал — Мустафаєв (Будківський, 46), Танковський (Смоляков, 55), Козак, Макуана — Аріелсон (Кушніренко, 56).

Попередження: Насонов, Пасіч — Шаповал

На 53-й хвилині був вилучений Владислав Шаповал (Полісся) (друге попередження).