Геть не кожен представник України на міжнародній арені вважає за потрібне повертатись назад задля проведення матчів національної першості на тлі баталій кваліфікаційних раундів. Ось, наприклад, київське Динамо гарно почуває себе й закордоном, проте все ж таки завітало до сонячної Одеси одразу після вдалого протистояння у відносно неподалік розташованому Бухаресті проти грецького Аріса в кваліфікації Ліги конференцій УЄФА.

За плечима в "біло-синіх" при цьому залишався також і досвід удалих стартових двобоїв у рамках української Прем’єр-ліги проти закарпатського Миная (4:1) та київської Оболоні (4:2). А оскільки гру проти харківського Металіста 1925 столичний колектив вирішив залишити колись на потім, то суперника за звітною зустріччю цілком вистачало перемог над ЛНЗ та тією ж Оболонню для того, аби мати рівну з ними кількість залікових балів.

Кияни в цій грі вирішили діяти без жодної попередньої розвідки, оскільки грали майже тим самим складом, що й кілька днів тому. І одразу ж у Динамо виник момент із ударом із правого флангу штрафного від Ваната в поперечину, що тільки підкреслювало серйозність намірів команди Мірчі Луческу. Але з плином часу атаки гостей поступово сходили до мінімальної інтенсивності, і зрештою Чорноморець на 20 хвилині відповів власним моментом, який одразу ж став гольовим.

Більярдним ударом від двох стійок відзначився Артур Авагімян, пробиваючи зі входу до правого флангу штрафного на завершення невпевненої гри захисту суперників під час флангової передачі. Зрозуміло, що починаючи від цієї події "біло-сині" повинні були збільшувати оберти власних атак, але майже досконала гра "моряків" у захисті довго не давала нічого зробити суперникам.

Чорноморець дотерпів до перерви без пропущених голів, але повернувся на поле одразу ж із проблемами для власного захисту. Перша ж швидка атака Динамо на чужій половині завершилась передачею під удар у ближній кут до правого флангу штрафного від Шапаренка на Ярмоленка. Але захист киян при цьому також не сигналізував про власну надійність. Ось і пропустила оборона передачу з власного штрафного від Шевченка собі за спину, а Штогрін не просто зачепився за м’яч, а ще й із двох спроб переграв Нещерета вже в межах штрафного.

Можна було вважати, що тоді було започатковано справжню футбольну гойдалку, оскільки темп атак обох команд був дійсно шаленим, а на завершення повної ігрової години Ванат створив усі підстави для голу Сидорчука, закривши м’яч корпусом від захисника на правому фланзі штрафного та покотивши назад під удар партнеру, а той пробив у дальній нижній кут.

На бойовій нічиї команди могли б і зупинитись, але Чорноморець побачив вікно можливостей у вилученні Сироти за друге попередження на 83 хвилині та продовжив чинити тиск на суперників. І, зрозуміло, "біло-сині" не втримались від можливості вчергове пропустити передачу собі за спини, тому на 90 хвилині Шпорн скидав на порожні ворота для Ієде перед самотнім та дуже засмученим Нещеретом, якого вчергове підставили захисники. Сенсація, але якими були одесити!

У наступному турі одеський Чорноморець зіграє в гостях у полтавської Ворскли на тлі матчу Кубка України посеред тижня в гостях у Лівого Берега, а київське Динамо гратиме виключно проти турецького Бешикташа за час, що залишився до міжнародної павзи.

Чорноморець — Динамо Київ 3:2
Голи: Авагімян, 20, Штогрін, 53 — Ярмоленко, 48, Сидорчук, 60

Чорноморець: Шевченко — Путря, Гучек, Єрмаков, Брагару — Авагімян, Васильєв, Шпорн — Штогрін, Хадіда (Ієде, 69), Бойчук.

Динамо Київ: Нещерет — Тимчик (Караваєв, 62), Дячук, Сирота, Вівчаренко (Дубінчак, 62) — Шапаренко (Шепелєв, 77), Сидорчук (Бражко, 71), Буяльський — Ярмоленко (Беніто, 77), Ванат, Волошин.

Попередження: Путря, Бойчук, Ієде — Сирота, Дячук

На 83-й хвилині був вилучений Олександр Сирота (Динамо Київ) (друге попередження).